r
Nosalty Logó

Banános süti Nórától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános süti Nórától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 3027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175-180 fokra. Keverjük ki a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, és addig verjük, míghabossá válik.
  2. Adjuk a szódabikarbónát a villával szétnyomkodott banánokhoz, és hagyjuk állni 2 percet. Ekkor aszódabikarbónareakcióba lépa banán savával, aminek köszönhetően a süti szépen feljön majd.
  3. Öntsük a banánt a vajhoz. Keverjük el a lisztet a sóval és a fűszerekkel, és öntsük a vajas banános masszához. Csak épp hogy keverjük össze, nem kell simának lennie.Forgassuk bele a diót vagy csokit, vagy a kettő keverékét.
  4. Evőkanál segítségével halmozzuk kb. 3 cm-ként egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én nem használtam papírt a második adagnál, és nem ragadt le). Süssük 10-12percig, vagy amíg szép aranybarna színt kap a szélénél. Szedjük ki egy rácsra, hogy ott hűljenek ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12897
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez nem a saját receptem, hanem a simplyrecipes.com oldalon találtam. Elolvastam, megtetszett, megcsináltam mindenki nagy megelégedésére.  Ezek nagyon puha sütikék a sok banánnak köszönhetően, ezért ha valaki többet süt, mint ami elfogy, ne zárja le a dobozt teljesen. Nem fognak kiszáradni, de így "levizesedni" sem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...