r
Nosalty Logó

Banános, sült sajttortakockák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Banános, sült sajttortakockák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kekszes réteg

Banános sajttortaréteg

Tejszínhabos réteg

Összesen 981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kekszes réteg

Banános sajttortaréteg

Tejszínhabos réteg

Összesen 5881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kekszes réteg

Banános sajttortaréteg

Tejszínhabos réteg

Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    379.6 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5745.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    2107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    1033 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1814 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 5881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Kekszes réteg

Banános sajttortaréteg

Tejszínhabos réteg

Elkészítés

Kekszes réteg

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A kekszet késes aprítóban finomra darájuk, hozzáadjuk a nádcukrot, és megsózzuk.
  3. Hozzákeverjük az olvasztott vajat is, majd egy 32x20 cm-es, sütőpapírral kibélelt hőálló tálba borítjuk. Egy kanál hátuljával elegyengetjük, és jól lenyomkodjuk.
  4. 10-12 perce sütőbe tesszük 170 fokra. Hagyjuk kihűlni.

Banános sajttortaréteg

  1. Az összes alapanyagot (minden legyen szobahőmérsékletű!) turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk.
  2. Ráborítjuk a kekszes alapra, majd előmelegített 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt, alsó-felső fokozaton készre sütjük.
  3. A lekapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe 4-5 órára.

Tejszínhabos réteg

  1. A tejszínt robotgéppel habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot.
  2. Hozzákeverjük a mascarponét is. A zselatint elkeverjük a hideg vízzel, majd hagyjuk megduzzadni, és mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük. Keverjük el egy kevés krémmel, (a hőkiegyenlítés végett), végül adjuk hozzá az egészhez, és keverjük el vele alaposan, nehogy csomós legyen.
  3. Tegyük a krémet hűtőbe. 15-20 perc alatt kellően megdermed. Majd halmozzuk a süti tetejére, és szépen simítsuk el.
  4. Szeletelés és tálalás előtt 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19143
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 31.

Receptkategóriák

Banános, sült sajttortakockák
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ez egy igazán egyszerű, sült sajttorta alapú recept, hihetetlen banánízzel. Mindenki tetszését el fogja nyerni, hiszen ezek a banános sajttortakockák ellenállhatatlanok! A ropogós zabkekszalapra krémes, banánpépes sajttortaréteg kerül, sütés-hűlés után pedig egy lágy és könnyed tejszínhabkoronával fejeljük meg. Ha szeretitek a banánt, mindenképp próbáljátok ki, kísérőnek akár egy fincsi banánturmixot is készíthettek hozzá.

Hozzávalók

Kekszes réteg

Banános sajttortaréteg

Tejszínhabos réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...