r
Nosalty Logó

Banános sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hencsibaba
Banános sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 5509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    399.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2495.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.7 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 5509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A banánokat tegyük a fagyasztóba. Amint a héjuk fekete lesz, vegyük ki, hámozzuk meg, hagyjuk felengedni, majd pürésítsük a gyümölcsöket.
  2. A kekszet daráljuk durvára, és keverjük össze a puha margarinnal. A kekszalapot nyomkodjuk a kapcsos tortaforma aljába, és tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul.
  3. A tejszínt verjük fel.
  4. A mascarpone-t keverjük simára a kétféle cukorral.
  5. A mogyoróvajat habverő segítségével kicsit lazítsuk fel, majd dolgozzuk a mascarpon-s krémbe.
  6. Végül adjuk hozzá előbb a banánpürét, azután a habtejszínt, és lágyan forgassuk össze. A banános krémet osszuk szét a kekszalapon, és egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy összeálljon.
  7. Tálalás előtt díszítsük a felkarikázott banánnal, és a megolvasztott tortabevonóval.
  • Tepsi mérete: 22
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 35042
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános sajttorta
Hencsibaba 17 recept

Ez nem saját recept, egy újságban találtam, gondoltam megosztom veletek. Nagyon intenzív ízkavalkád jellemző a tortára. Valakinek vagy nagyon ízlik, vagy nagyon nem:). Nincs köztes út.:) Nálunk nagyon bejött!

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...