r
Nosalty Logó

Banános-pudingos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-pudingos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    168.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7482.5 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1750 mg
  • Nátrium
    2030 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1150 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 3165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olvasztott margarint a túróval, a tejföllel, a 3 tojássárgájával, a cukorral/édesítővel, sóval, 1 ek citromlével, citromhéjjal, az egyik tasak pudingporral összekeverjük, majd egy krumplitörővel jól összedolgozzuk, hogy a túró ne legyen darabos, majd konyhai robotgéppel 1 percig nagyfokozaton felverjük, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek.
  2. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a lisztben megforgatott mazsolával és a 2 db felkockázott banánnal óvatosan hozzákeverjük a túrós masszához. Margarinnal kikent, kilisztezett magas falú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 30 perc), majd tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
  3. A másik tasak pudingport összekeverjük 1 dl tejföllel, 5 dl vízzel, ízlés szerint cukorral/édesítővel, és a leírásnak megfelelően megfőzzük. A kész pudingot a tortánk tetejére öntjük. A másik 2 banánt felkarikázzuk, és 1 ek citromlével leöntjük (hogy ne barnuljon meg), majd szépen sorban a pudingba nyomkodjuk.
  4. A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük, majd amikor már kicsit kezd kihűlni, a torta tetejére öntjük. Hagyjuk kihűlni, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen, és könnyen szelhető legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14031
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept egy vasárnapi kóros sütivágy eredménye. Valami könnyűt, egyszerűt és gyorsan elkészíthetőt akartam készíteni, ami ízlésesen is néz ki. Bátran ajánlom cukorbetegeknek is, hiszen édesítővel készítve is tökéletes finomság. Fogyasszátok egészséggel! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...