Banános-pudingos túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
528
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
3165
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
129
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1247.1 g
-
Cink 217 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 266 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
528
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.9 g
Zsír
-
Összesen 168.2 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7482.5 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 995 mg
-
Vas 1006 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 1750 mg
-
Nátrium 2030 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306.2 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1595.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1150 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 560 mg
-
Retinol - A vitamin: 1100 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 505 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 834 micro
Összesen
3165
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az olvasztott margarint a túróval, a tejföllel, a 3 tojássárgájával, a cukorral/édesítővel, sóval, 1 ek citromlével, citromhéjjal, az egyik tasak pudingporral összekeverjük, majd egy krumplitörővel jól összedolgozzuk, hogy a túró ne legyen darabos, majd konyhai robotgéppel 1 percig nagyfokozaton felverjük, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek.
- A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a lisztben megforgatott mazsolával és a 2 db felkockázott banánnal óvatosan hozzákeverjük a túrós masszához. Margarinnal kikent, kilisztezett magas falú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 30 perc), majd tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
- A másik tasak pudingport összekeverjük 1 dl tejföllel, 5 dl vízzel, ízlés szerint cukorral/édesítővel, és a leírásnak megfelelően megfőzzük. A kész pudingot a tortánk tetejére öntjük. A másik 2 banánt felkarikázzuk, és 1 ek citromlével leöntjük (hogy ne barnuljon meg), majd szépen sorban a pudingba nyomkodjuk.
- A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük, majd amikor már kicsit kezd kihűlni, a torta tetejére öntjük. Hagyjuk kihűlni, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen, és könnyen szelhető legyen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14027
- Feltöltés dátuma: 2011. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept egy vasárnapi kóros sütivágy eredménye. Valami könnyűt, egyszerűt és gyorsan elkészíthetőt akartam készíteni, ami ízlésesen is néz ki. Bátran ajánlom cukorbetegeknek is, hiszen édesítővel készítve is tökéletes finomság. Fogyasszátok egészséggel! :)