r
Nosalty Logó

Banános muffin Pannuskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pannuska
Banános muffin Pannuskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3769 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2899.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2038 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1410 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 3769 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat, előbb a fehérjét verjük fel kemény habbá, adjunk hozzá pár csepp citromlevet, így hamarabb felverődik, majd tegyük félre.
  2. Verjük fel a sárgáját a cukorral és vaniliás cukorral, amíg kifehéredik, majd adjuk hozzá a megolvasztott margarint.
  3. A banánt törjük össze egy villával ahogy tudjuk, majd keverjük hozzá a tojássárgás masszához. Keverjük hozzá a lisztet és a sütőport.
  4. Végül, egy fakanállal, óvatosan keverjük bele a masszába a tojásfehérje habot, úgy hogy ne törjön össze.
  5. Állítsuk a sütőt 180 °C-ra. Adagoljuk ki a tésztát a muffinformákba, majd ha előmelgedett a sütő, 30-40 perc alatt süssük aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 15580
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 06.

Ajánló

Ez a mennyiség 18-24 muffinra elegendő, attól függően, hogy mennyi tésztát teszünk a papírba. Melegen a legfinomabb, jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pannuska 1 recept

A recept egy svéd szakácskönyvben volt, amit sokáig nem találtam. Végül a húgom küldte el nekem a receptet, és azóta finomítjuk. Első elkészítése után másnap megint kellet sütni belőle, annyira ízlett mindenkinek. Nagyon finom recept, és könnyű elkészíteni! A banán miatt nem jön fel annyira, van amikor mi nem is teszünk bele sütőport, ha egy kicsit töményebb ízre vágyunk. (A lisztet és a cukrot ikeás, dl-es mérőkanállal szoktam kimérni.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...