r
Nosalty Logó

Banános kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kalácshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kalácshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 4774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kalácshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    269 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5370.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2410 mg
  • Nátrium
    1171 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.9 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1692 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    1252 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 4774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A puha margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat.
  3. A banánokat villával szétnyomkodjuk, majd a masszába keverjük.
  4. Végül hozzáadjuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet is.
  5. A tésztát kivajazott és lisztezett formába öntjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19483
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorókrémmel, lekvárral, de egy pohár tejjel önmagában is nagyon finom.

Hozzávalók

A kalácshoz

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...