r
Nosalty Logó

Banános - étcsokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Banános - étcsokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1692.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6770.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1501 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    2006 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.9 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 4590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és a porcukrot jó habosra kikeverjük, beleütjük a tojásokat, azzal is összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és ezzel is alaposan összedolgozzuk (lehetőleg géppel keverjük, gyorsabb, simább az eredmény).
  2. Kis adagokban hozzáadjuk a lisztet, és jól eldolgozzuk, legvégül beleöntjük a sütőport és a vaníliás cukrot, ezekkel is jól eldolgozzuk.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd ebbe öntjük bele a tésztát, és fakanál segítségével elsimítjuk.
  4. Erre a tészta alapra tesszük a durvára vágott étcsokoládét, ügyelve, hogy mindenhova jusson, majd erre a csokis alapra rakjuk a felkarikázott banánokat, hogy teljesen befedje. Kicsit a banánszeleteket belenyomjuk a tésztába.
  5. A tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul, (használjunk hozzá hurkapálcát, vagy bambusznyársat, ugyanis tűpróba kell, hogy a sütés jó-e, és akkor lehet kikapcsolni).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12354
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

A tészta szép legyen, kis tepsit használjunk. Én a tepsit kikenem pici vajjal, és teszek bele sütőpapírt, nekem ezek a tepsis sütemények így váltak be, így biztosan nem ragadnak le. Az étcsokoládé és a banán nagyon finom együtt, és kellemesen ropog a mandulaszelet is, ez a három finom íz nagyon jó összhangban van együtt is:-)) A banán legyen érett, de nem túlérett. Természetesen, más gyümölccsel is el lehet készíteni ( alma, körte, meggy, őszibarack, sárgabarack )  - a barátnőmtől kapott recept szerint készítettem el, finom lett, ízlett a családnak. A csokoládé, akár el is hagyható, aki nem szereti a gyümölccsel együtt készíteni - bár nagyon finom együtt. A legközelebbi sütés alkalmával a meggy - dió párost próbáljuk majd ki, barátnőm szerint ez is finom együtt az étcsokira téve:-))  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános - étcsokis süti
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szép, de kicsi banánokat kaptam. Fogalmam nem volt, mit kezdjek vele, iskolakezdés előtt, nem igen volt kedvem sütögetni, még a gyors muffint sem.:-(( Aztán a két gyerek tankönyveinek bekötése közti időben, csak összeütöttem ezt a banános - csokis süteményt, a lányom segédletével - egy darabig az utolsó, mert a sulis időszak elkezdődött, és amíg be nem áll újra a rendszer, addig nem sütögetek. Ugyanis, elég tevékeny módon segített a lányom a sütik elkészítésénél, nagy örömömre, és az övére is:-)) Viszont ezt most nem lehet, ill. ha beáll az iskolai rendszer, tudja, mikor és hogy tanul, akkor segíthet újra, és lesznek közös sütik, ugyanis ez már közös programmá vált, nem egyedül sütögetek, pl:muffint, sütiket.. :-))  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...