Balzsamecetben sült cékla fokhagymával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
RAW
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
139
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
560
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
139
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2176.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 1800 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 310.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
560
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megmossuk a céklákat, vágjuk le a két végét. Ha túl nagyok, akkor vágjuk félbe.
- Hagyjuk a fokhagymán a héját. Csak törjük meg a hagymát úgy, hogy a héja megrepedjen, és a hagyma kicsit szétnyíljon. Egy széles kés lapos felét ráhelyezzük a fokhagymára, és egyszer ráütünk a tenyerünkkel. Lehet egy befőttes üveget is használni, vagy ami éppen kéznél van.
- Annyi fóliát kell használni, hogy szépen össze tudjuk fogni-zárni a tetejét, és így egy kis zsákocskát kapunk.
- Tegyük a céklát és a fokhagymát a fóliára. Sózzuk, borssal meghintjük. Szórjuk rá a majoránnát vagy az oregánót.
- Az olajjal és a balzsamecettel meglocsoljuk.
- 200 C fokon 1 órán keresztül sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 274
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 34351
- Feltöltés dátuma: 2013. július 19.
Ajánló
Cékla és fokhagyma rajongóknak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Jamie Oliver receptje. Nagyon szeretem a receptjeit, még sosem csalódtam benne.:) Nemcsak a cékla finom, hanem a fokhagyma is nagyon finom, balzsamecetes sült zöldséget kapunk.