Bakonyi betyárleves gazdagon Hardex konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
Leves
-
164 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
38g sertéscomb68 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
38g csiperkegomba8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Csipetke
-
7g tojás9 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
490
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
Leves
-
200g kolozsvári szalonna1310 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
300g sertéscomb546 kcal
-
2000g alaplé140 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
4g kakukkfű4 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Csipetke
-
55g tojás69 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
8g só0 kcal
Összesen
3908
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
Leves
-
5.1g kolozsvári szalonna34 kcal
-
5.1g kolbász23 kcal
-
7.7g sertéscomb14 kcal
-
51.5g alaplé4 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
7.7g csiperkegomba2 kcal
-
4.1g sárgarépa2 kcal
-
4.6g fehérrépa3 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Csipetke
-
1.4g tojás2 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
101
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2000.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 1683 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 142.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1780 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
490
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.3 g
Zsír
-
Összesen 297.4 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16002.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 518 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1620 mg
-
Nátrium 13462 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1137.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1735 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 798 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14244 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3145 micro
Összesen
3908
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
Leves
-
20 dkg kolbász
-
30 dkg sertéscomb
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
2 dl tejföl
-
2 teáskanál fűszerpaprika
Csipetke
-
1 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 kávéskanál só
Elkészítés
Leves
- A szalonnát apró kockára vágjuk, a füstölt kolbászt felkarikázzuk, a sertéscombot 2x2 cm kockákra vágjuk. Az erdei vagy csiperkegombát alaposan megmossuk, és nem túl apró kockára vágjuk fel. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, vagy nagyon apróra kockázzuk. A zöldségeket (fehér- és sárgarépa) vékony karikára szeleteljük.
- Egy fazékban a szalonnát lassú tűzön kisütjük, majd a zsíron, a szalonna kivétele nélkül a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ezután rádobjuk a kolbászt, ezt is egy picit megpirítjuk, kb. 2-3 percig.
- Hozzáadjuk a sertéscombot, és pár perc alatt kevergetve, fehéredésig, úgymond megkapatjuk, de amikor a combot beletesszük, rögtön meg is fűszerezzük. Tehát: sózzuk (csínján vele, mert a füstölt alapanyagok is és a húsleves is tartalmaz sót, méghozzá nem is keveset, én személy szerint a végén pótlom, ha kell). Borsozzuk, kakukkfűvel, cayenne borssal, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
- Beletesszük a zöldségeket, gombát és a megmaradt petrezselymet. Megpároljuk a zöldségeket.
- Meghintjük a liszttel, és felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, majd lassú tűzön 40 percig főzzük. Ez az idő persze változhat a sertéscomb jellegétől.
- Amikor már belátásunk szerint lassan kész a leves, akkor külön edényben habverővel kikeverjük a tejfölt, kevés forró levest merünk rá, simára keverjük, és az állandóan kavart levesbe óvatosan beleöntjük.
Csipetke
- A csipetkéhez a tojást összegyúrjuk a liszttel és a sóval. Cipó alakúra formázzuk, és hagyjuk pihenni 20 percet, majd a levesbe csipkedjük lisztes kézzel, és 5-6 perc alatt készre főzzük.
- Elkészítettem: 28 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10400
- Feltöltés dátuma: 2015. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretem a tradicionális magyar ételeket. Sokfélét kipróbáltam már. Ha vendégeink vannak, mindig valami tartalmas levessel szoktuk megkínálni őket. Ezt a levest egy ilyen alkalom hevében készítettem el először. Igaz, először egy sima bakonyi betyárlevest szerettem volna, de valahogy nem volt elég "tartalmas" az általam talált recept alapján, így én egy picit úgymond felturbóztam. Próbáljátok ki bátran! Megéri! Remélem, tetszeni fog!