Baklava rolls
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 30% Zsír
Szirup
Tészta
-
63g réteslap184 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
38g mandula221 kcal
Összesen
1146
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 30% Zsír
Szirup
Tészta
-
250g réteslap738 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
150g mandula885 kcal
Összesen
4583
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 81.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
1146
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 326.1 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1714.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 418 mg
-
Foszfor 787 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.7 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 326.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1376 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 75 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
4583
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
390
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Szirup
- A sziruphoz főzzük szirupos állagúra a hozzávalókat.
Tészta
- Az olvasztott vajat és az olajat keverjük össze, a mandulát osszuk 5 részre.
- Fektessünk egy réteslapot sütőpapírra, kenjük meg olvasztott vaj és olaj keverékével, majd szórjuk meg mandulával. Vegyünk egy kisebb, kb. 2 cm átmérőjű sodrófát vagy botot (nálam fa partvisnyél), és tekerjük rá a lapot. Tegyük félre.
- Kenjünk meg ismét egy réteslapot a vajas olajos keverékkel, illesszük a széléhez az előzőleg feltekert tésztát, és tekerjük fel a sodrófára. Ezután a két kezünkkel toljuk össze a sodrófán a tekercset olyan méretűre, amilyen a tepsink hosszabbik oldala. (nálam 27 cm), és húzzuk le a sodrófáról. (Így lesznek gyűröttek a tekercsek.) Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Ezt a műveletet még négyszer ismételjük meg, majd kenjük le a rudakat a megmaradt vajas keverékkel, és tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára.
- Ha megsültek a tekercsek, a tepsiben vágjuk kisebb darabokra, és locsoljuk meg sziruppal. Végül szórjuk meg apróra vágott pisztáciával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6216
- Feltöltés dátuma: 2016. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
194 recept
Aki kóstolta már a baklavát, biztosan elmondhatja róla, hogy elképesztően finom és töményen édes, ropogós csemege. Általában a tölteléke pisztáciával készül, de használható hozzá, dió, mogyoró, mandula vagy ezek keveréke. Egy különleges és egyszerű technikával készültek ezek a rolók. A megadott mennyiségek 5 rúdra elegendőek.