r
Nosalty Logó

Baklava rolls

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Judit69
Baklava rolls
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirup

Tészta

Összesen 1146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirup

Tészta

Összesen 4583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirup

Tészta

Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    326.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 4583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

Szirup

Tészta

Elkészítés

Szirup

  1. A sziruphoz főzzük szirupos állagúra a hozzávalókat.

Tészta

  1. Az olvasztott vajat és az olajat keverjük össze, a mandulát osszuk 5 részre.
  2. Fektessünk egy réteslapot sütőpapírra, kenjük meg olvasztott vaj és olaj keverékével, majd szórjuk meg mandulával. Vegyünk egy kisebb, kb. 2 cm átmérőjű sodrófát vagy botot (nálam fa partvisnyél), és tekerjük rá a lapot. Tegyük félre.
  3. Kenjünk meg ismét egy réteslapot a vajas olajos keverékkel, illesszük a széléhez az előzőleg feltekert tésztát, és tekerjük fel a sodrófára. Ezután a két kezünkkel toljuk össze a sodrófán a tekercset olyan méretűre, amilyen a tepsink hosszabbik oldala. (nálam 27 cm), és húzzuk le a sodrófáról. (Így lesznek gyűröttek a tekercsek.) Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Ezt a műveletet még négyszer ismételjük meg, majd kenjük le a rudakat a megmaradt vajas keverékkel, és tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára.
  5. Ha megsültek a tekercsek, a tepsiben vágjuk kisebb darabokra, és locsoljuk meg sziruppal. Végül szórjuk meg apróra vágott pisztáciával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6210
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baklava rolls
Judit69 176 recept

Aki kóstolta már a baklavát, biztosan elmondhatja róla, hogy elképesztően finom és töményen édes, ropogós csemege. Általában a tölteléke pisztáciával készül, de használható hozzá, dió, mogyoró, mandula vagy ezek keveréke. Egy különleges és egyszerű technikával készültek ezek a rolók. A megadott mennyiségek 5 rúdra elegendőek.

Hozzávalók

Szirup

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...