Baklava Damillitól
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
649
Kalória
8.2g
Fehérje
76.5g
Szénhidrátok
36.6g
Zsír
40.7g
Víz
53.8g
Koleszterin
1.7g
Rost
51.4g
Cukor
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
A sziruphoz
Összesen
649
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
A sziruphoz
Összesen
5186
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.5 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
649
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.6 g
Zsír
-
Összesen 292.7 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1416.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 612 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 325.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1370 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
5186
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
373
kcal
Elkészítés
A tésztához
- Kivajazunk egy sütőtepsit.
- Összekeverjük a töltelék hozzávalóit.
- Egy lap tésztát a tepsi aljára terítünk, és konyhai ecsettel bevajazzuk.
- A lap aljára egy csíkban kb. 1-1,5 evőkanál tölteléket szórunk, és óvatosan betekerjük. Az elkészült rudat a tepsi felső oldalára toljuk.
- Hasonlóan készítjük el az összes lapot. A rudakat szorosan egymáshoz simítjuk. Ha kész, akkor a maradék vajjal bekenjük a rudakat.
- Egy éles késsel a rudakat kb. 5-6 cm-es darabokra vágjuk.
- Előmelegített sütőben ropogósra és aranyszínűre sütjük.
- Amíg a tészta sül, egy lábasban összekeverjük a cukrot, a vizet és a citromlevet. Kis lángon 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a mézet.
- Jól összekeverjük, és a még forró szirupot a megsült baklavára öntjük.
- Legalább 2 órára, de legjobb, ha egész éjszakára állni hagyjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A baklava ezt a készítési módját egy népszerű főzési műsorban lestem el.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!