Baklava Damillitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Damilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
A sziruphoz
Összesen
649
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
A sziruphoz
Összesen
5186
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.5 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
649
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.6 g
Zsír
-
Összesen 292.7 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1416.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 612 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 325.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1370 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
5186
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Kivajazunk egy sütőtepsit.
- Összekeverjük a töltelék hozzávalóit.
- Egy lap tésztát a tepsi aljára terítünk, és konyhai ecsettel bevajazzuk.
- A lap aljára egy csíkban kb. 1-1,5 evőkanál tölteléket szórunk, és óvatosan betekerjük. Az elkészült rudat a tepsi felső oldalára toljuk.
- Hasonlóan készítjük el az összes lapot. A rudakat szorosan egymáshoz simítjuk. Ha kész, akkor a maradék vajjal bekenjük a rudakat.
- Egy éles késsel a rudakat kb. 5-6 cm-es darabokra vágjuk.
- Előmelegített sütőben ropogósra és aranyszínűre sütjük.
- Amíg a tészta sül, egy lábasban összekeverjük a cukrot, a vizet és a citromlevet. Kis lángon 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a mézet.
- Jól összekeverjük, és a még forró szirupot a megsült baklavára öntjük.
- Legalább 2 órára, de legjobb, ha egész éjszakára állni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12292
- Feltöltés dátuma: 2011. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Damilli
39 recept
A baklava ezt a készítési módját egy népszerű főzési műsorban lestem el.