r
Nosalty Logó

Bajor krém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Bajor krém
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 1388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejjel felfőzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral egy fémedényben elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. Majd gőzfürdőben habverővel addig verjük, míg a massza enyhén sűrű és fehér lesz (a víznek és a masszának nem szabad főnie). Levesszük a tűzről.
  3. A kifacsart zselatint a még meleg krémben felolvasztjuk. A krémet hűlni hagyjuk, közben megkeverjük.
  4. Mikor a krém dermedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  5. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (200 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 3 órára.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24500
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készítéskor vettem észre, hogy nincs itthon vaníliarúd csak  vaníliás cukor. Úgyhogy a cukor mennyiségét egy kicsit csökkentettem, és 1 csomag vaníliás cukorral helyettesítettem a vaníliarudat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk