Bajor krém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
0g vanília0 kcal
-
63g tej35 kcal
-
3g lapzselatin9 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
Összesen
348
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
0g vanília0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
1388
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
0g vanília0 kcal
-
38.8g tej22 kcal
-
1.6g lapzselatin5 kcal
-
9.3g tojássárgája30 kcal
-
11.6g cukor45 kcal
-
38.8g habtejszín113 kcal
Összesen
215
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
348
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 98.2 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1226.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.5 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 190.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 926 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 534 mg
-
Retinol - A vitamin: 908 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
1388
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
-
250 ml tej
-
5 db lapzselatin
-
3 db tojássárgája
-
75 g cukor
-
250 ml habtejszín
Elkészítés
- A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejjel felfőzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
- A tojássárgákat a cukorral egy fémedényben elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. Majd gőzfürdőben habverővel addig verjük, míg a massza enyhén sűrű és fehér lesz (a víznek és a masszának nem szabad főnie). Levesszük a tűzről.
- A kifacsart zselatint a még meleg krémben felolvasztjuk. A krémet hűlni hagyjuk, közben megkeverjük.
- Mikor a krém dermedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
- A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (200 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 3 órára.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 24500
- Feltöltés dátuma: 2010. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Készítéskor vettem észre, hogy nincs itthon vaníliarúd csak vaníliás cukor. Úgyhogy a cukor mennyiségét egy kicsit csökkentettem, és 1 csomag vaníliás cukorral helyettesítettem a vaníliarudat.