r
Nosalty Logó

Bajor krém

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Bajor krém
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

348
Kalória
7.8g
Fehérje
23.6g
Szénhidrátok
24.5g
Zsír
47.5g
Víz
232.1g
Koleszterin
-
Rost
23.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 1388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

  1. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejjel felfőzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral egy fémedényben elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. Majd gőzfürdőben habverővel addig verjük, míg a massza enyhén sűrű és fehér lesz (a víznek és a masszának nem szabad főnie). Levesszük a tűzről.
  3. A kifacsart zselatint a még meleg krémben felolvasztjuk. A krémet hűlni hagyjuk, közben megkeverjük.
  4. Mikor a krém dermedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  5. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (200 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 3 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc

Készítéskor vettem észre, hogy nincs itthon vaníliarúd csak  vaníliás cukor. Úgyhogy a cukor mennyiségét egy kicsit csökkentettem, és 1 csomag vaníliás cukorral helyettesítettem a vaníliarudat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli fagyi extra

Íme, az ikonikus téli fagyi, gyerekkorunk bizarr édességeinek fő zászlóvivője! Eredetileg tortabevonós-margarinos krémmel készült, mely a szájpadlásunkra ragadt, mi viszont most luxus ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!