Bajor datolyaszilva-krém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
42g datolyaszilva25 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
190
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g datolyaszilva147 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
1136
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
43.6g datolyaszilva26 kcal
-
34.8g habtejszín102 kcal
-
17.4g cukor67 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
3.5g citromlé1 kcal
Összesen
198
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 507 micro
-
Likopin 56 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
190
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 62.3 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.3 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 314.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 728 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 652 micro
-
β-crypt 3040 micro
-
Likopin 334 micro
-
Lut-zea 1754 micro
Összesen
1136
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 530 micro
-
Likopin 58 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg habtejszín
-
10 dkg cukor
-
2 db lapzselatin
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
- Felforralunk 200 g vizet, elkeverjük benne a cukrot, majd levesszük a lángról.
- A lapzselatint jól kinyomkodjuk, majd belekeverjük a szirupba, az egészet hagyjuk langyosra hűlni, néha-néha megkevergetjük.
- Közben az érett kakit megmossuk, óvatosan meghámozzuk, majd a citrom levével mixerben simára mixeljük, és a sziruppal jól elkeverjük, hagyjuk hidegre hűlni.
- Felverjük a tejszínt, és vigyázva elkeverjük a krémmel.
- 6 kis formába (vagy pohárba töltjük), és min. 6 órára hűtőbe rakjuk.
- Tálaláskor dióval (esetleg tejszínnel) díszítjük.
- Ha formákba öntöttük a krémet, akkor kiborítjuk, és díszítjük.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 2000
- Feltöltés dátuma: 2011. november 16.
Ajánló
Ha vendégeket várunk, jól elől ehet készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Nagyon szeretem a hurmikakit, ezt a lágy ízű gyümölcsöt, krémben, nyersen vagy szárítva. Ez a recept az egyik kedvencem.