r
Nosalty Logó

Bajadéra szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Bajadéra szelet
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

máz

Összesen 1427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

máz

Összesen 5701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

máz

Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    368.6 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    663 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.6 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 5701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 496 kcal

Hozzávalók

tészta

máz

Elkészítés

tészta

  1. Egy tálban összeforgatjuk a diót és a kekszet. A kétféle cukorból és a vízből szirupot főzünk, akkor jó, ha teljesen felolvadt a cukor, és elkezdett hab képződni rajta.
  2. Ekkor továbbra is a tűzőn hagyjuk, hozzáadjuk a vajat, és feloldjuk benne, levesszük a tűzről, és a kekszes dióba keverjük.
  3. Ezután lemérjük és kettéosztjuk a masszát. Egy másik edényben vízgőz felett feloldunk 10 dkg csokoládét egy evőkanál kakaóporral.
  4. Az egyik adag masszába beleforgatjuk az olvasztott csokoládét, ezután a kétféle masszát ismét lemérjük és kettéosztjuk, tehát van két adag csokoládés és két adag sima masszánk.
  5. Végül jöhet az összeállítás, ez egy kis rutint igényel, szükségünk lesz négy darab A4-es gyorsfűző nejlon tasakra. Egy tálcára sütőpapírt teszünk, a négyféle masszát külön-külön még langyosan a zacskókba tesszük, majd a végéből behajtunk kb. egy 10 cm-s részt.
  6. Ezután egy sodrófa segítségével ellapítjuk úgy, hogy teljesen kitöltse a maradék tasakot, és sima lapot kapjunk, ezt mind a négy adaggal elvégezzük.
  7. Összeállítás: kivágunk egy csokis tasakot, és óvatosan a sütőpapíros tálcára borítjuk, levesszük róla a tasakot, a következő réteg egy világos színű lesz, erre megint csokis és világos jön, az utolsó rétegnél, mielőtt levennék róla a tasakot, a sodrófával kicsit átsimítjuk, hogy egybe álljon. Ha készen vagyunk, rövid időre betesszük a mélyhűtőbe.
  8. A maradék csokoládét pár csepp olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele az édességünket, hidegre tesszük, és dermedés után kisebb kockákra vágva tálaljuk. Fogyasztásig hidegen kell tartani az olvadás miatt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 75815
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajadéra szelet
Katharosz 499 recept

Ennél az édességnél az összeállítás egy kis rutint igényel, de érdemes gyakorolni, mert egy nagyon finom csemege lesz a jutalmunk, vendégváráshoz is kiváló.

Hozzávalók

tészta

máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...