Baghrir - marokkói palacsinta
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
14 db-hoz
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
14 db-hoz
-
225g finomliszt819 kcal
-
300g búzadara1080 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
4g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
29 kcal
-
1350g víz0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
14 db-hoz
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
15g búzadara54 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g instant élesztő1 kcal
-
67.5g víz0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1499.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 658 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 362.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5997.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 1040 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 1994 mg
-
Nátrium 2632 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1451.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 508 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 284 micro
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Hozzávalók
14 db-hoz
Elkészítés
14 db-hoz
- Egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd folyamatos keverés mellett hozzájuk adjuk a langyos vizet is. Az így kapott masszát vagy összeturmixoljuk, vagy robotgéppel addig keverjük, míg csomómentes, homogén állagú nem lesz. Az edényt letakarjuk és fél órára meleg helyre félretesszük.
- Az ez után következők szinte már teljesen megegyeznek a hagyományos palacsintasütéssel: egy serpenyőt és benne pár csepp olajat nagy lángon felforrósítunk (baghrir sütésnél tényleg fontos, hogy forró legyen a serpenyő, különben az 1.-2. darab még nem fog igazán jól sikerülni).
- A félretett tésztánkat elővesszük, és újra átkavarjuk (itt már nem használunk robotgépet), majd egy merőkanálnyit kimerünk belőle és a forró serpenyőbe öntjük. Egy gyors mozdulattal körbebillentjük a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen oszoljon el, majd kb. 3 percig hagyjuk sülni.
- A sütést addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 42 perc
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20814
- Feltöltés dátuma: 2011. január 18.
Ajánló
Mikor megtervezzük, hogy mennyi baghrirt szeretnénk sütni, vegyük figyelembe, hogy legalább kétszer olyan laktatós, mint a mi palacsintánk! Mivel eléggé vastagok, összetekerni nem igazán, legfeljebb összehajtani lehet őket. Ha nem szeretjük a szirupot, bármi mással megkenhetjük, amivel egyébként egy hagyományos palacsintát is töltenénk. A tészta nagyon finom és az állaga semmihez sem fogható, érdemes kipróbálni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ősszel Marokkóban jártam, ahol a reggelikhez rendszerint baghrirt is felszolgáltak. Ezt a rendkívül finom, vastag, lyukacsos, kerek tésztát a marokkóiak vajas-mézes sziruppal leöntve, különböző olajos magvakkal megszórva fogyasztják. Később a fes-i medina piacán is láttam baghrirt, amit helyben sütöttek egy kb. 80 cm-es (!) átmérőjű platnin. Ez a fajta legalább 5 centi vastag volt, telis tele kisebb-nagyobb lyukakkal, egyszerűen tökéletes. :) Elhatároztam hát, hogy felkutatom ennek a furcsa palacsintának a receptjét. Annak ellenére, hogy baghrir néven többféle receptet lehet találni az interneten, magyar nyelvű weboldalakon nem találkoztam vele. A receptverziók közül a második, amit kipróbáltam pontosan azt a végeredményt adta, amit a marokkói reggeliknél kínálnak. Most ezt a receptet teszem közzé.