r
Nosalty Logó

Baconös töltött kifli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Baconös töltött kifli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

A tetejére

555
Kalória
17.6g
Fehérje
59.9g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
57.5g
Víz
87.8g
Koleszterin
2.1g
Rost
5.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A tetejére

Összesen 555 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A tetejére

Összesen 4422 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A tetejére

Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 555 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12724.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    1687 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    8649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    460.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1206 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 4422 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, a joghurtot, az olvasztott vajat, végül a lisztet és a sót, összegyúrjuk, kelni hagyjuk 3/4-1 órát.
  2. A bacon szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, majd konyhai törlőre kiszedjük, a zsírt leitatjuk róla.
  3. A megmaradt (kb. 1 ek ) zsírhoz hozzáadunk még 3 dkg vajat, felolvasztjuk, hozzákeverünk 2 ek lisztet, sózzuk, borsozzuk, felengedjük 1 dl tejjel, besűrítjük, majd a tejfölt is belekeverjük, végül pedig a megpirított bacont. Félretesszük hűlni.
  4. A megkelt tésztát átgyúrjuk, két cipót készítünk belőle. A cipókat egyenként kb. 30-32cm-es körré kinyújtjuk, 12 cikkre vágjuk. Minden cikkbe 1 púpozott tk baconos-besameles tölteléket teszünk, feltekerjük a tésztát, kifli formára hajlítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kissé távolabb, mert nőni fognak. Mennyiség: 24 db, két tepsi.
  5. A megmaradt tojásfehérjével megkenjük a tetejét, és reszelt sajtot szórunk rá.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2

A szokásos. Gyermekem gombfociversenyre ment. Ilyenkor könyebben eszik ilyesmit, mintha szendviccsel tukmálnám, plusz edzője nagyon szereti az  ilyen kis kifliket. Hátha jobban megy tőle a játék. Rajtam ne múljon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!