r
Nosalty Logó

Baconös töltött kifli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Baconös töltött kifli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

A tetejére

555
Kalória
17.6g
Fehérje
59.9g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
57.5g
Víz
87.8g
Koleszterin
2.1g
Rost
5.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A tetejére

Összesen 555 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A tetejére

Összesen 4422 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A tetejére

Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 555 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12724.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    1687 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    8649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    460.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1206 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 4422 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, a joghurtot, az olvasztott vajat, végül a lisztet és a sót, összegyúrjuk, kelni hagyjuk 3/4-1 órát.
  2. A bacon szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, majd konyhai törlőre kiszedjük, a zsírt leitatjuk róla.
  3. A megmaradt (kb. 1 ek ) zsírhoz hozzáadunk még 3 dkg vajat, felolvasztjuk, hozzákeverünk 2 ek lisztet, sózzuk, borsozzuk, felengedjük 1 dl tejjel, besűrítjük, majd a tejfölt is belekeverjük, végül pedig a megpirított bacont. Félretesszük hűlni.
  4. A megkelt tésztát átgyúrjuk, két cipót készítünk belőle. A cipókat egyenként kb. 30-32cm-es körré kinyújtjuk, 12 cikkre vágjuk. Minden cikkbe 1 púpozott tk baconos-besameles tölteléket teszünk, feltekerjük a tésztát, kifli formára hajlítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kissé távolabb, mert nőni fognak. Mennyiség: 24 db, két tepsi.
  5. A megmaradt tojásfehérjével megkenjük a tetejét, és reszelt sajtot szórunk rá.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2

A szokásos. Gyermekem gombfociversenyre ment. Ilyenkor könyebben eszik ilyesmit, mintha szendviccsel tukmálnám, plusz edzője nagyon szereti az  ilyen kis kifliket. Hátha jobban megy tőle a játék. Rajtam ne múljon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!