r
Nosalty Logó

Baconös-parmezános kelbimbó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Krisztike
Baconös-parmezános kelbimbó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    318 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3578 micro
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5908.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    2248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    774 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1602 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    4216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14312 micro
Összesen 1948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztított kelbimbót az ételízesítővel, bő vízben előfőzzük 15 perc alatt. Közben a bacont felcsíkozzuk, a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy tálat kivajazunk, majd megszórhatjuk kevés zsemlemorzsával.
  3. A baconcsíkokat kevés olajon jól megpirítjuk egy nagy serpenyőben, hozzáadjuk a fokhagymát és a leszűrt, előfőzött kelbimbót, majd felöntjük a tejszínnel és hozzáreszeljük a parmezán 2/3-át, és az egészet jól összeforraljuk. Ízesítjük sóval (óvatosan) és borssal.
  4. Mikor kezd egy kicsit sűrűsödni a tejszín, átöntjük a kivajazott tálba, rászórjuk a maradék reszelt parmezánt és betesszük a sütőbe 20-25 percre, amíg szépen megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 34217
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconös-parmezános kelbimbó
Krisztike 39 recept

Mi nagyon szeretjük a kelbimbót, ez az étel kiváló egytálétel vagy köret valami finom husihoz. Kelbimbó helyett lehet brokkolit vagy karfiolt is használni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...