r
Nosalty Logó

Baconös csirke sajttal és reform tökfőzelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Baconös csirke sajttal és reform tökfőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húshoz

Tökhöz

Összesen 766 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húshoz

Tökhöz

Összesen 4595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húshoz

Tökhöz

Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2600 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    1339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 766 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    358.3 g

Zsír

  • Összesen
    315.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15599.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    2250 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    4299 mg
  • Nátrium
    8037 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2484.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1424 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2140 micro
Összesen 4595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Tökhöz

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemellet megmossuk, és letisztítjuk a zsírtól és inaktól. Kettévágjuk, és oldalról bemetsszük (zseb). Az ételízesítővel, borssal és fokhagymával jól bekenjük kívül-belül.
  2. A sajtot fél centi vastag darabokra szeleteljük. A kisebb húsokhoz egy darabot, nagyobbakhoz 2 darabot teszünk a zsebbe.
  3. A töltött mellet szorosan betekerjük a bacon szeletekbe. Tepsibe tesszük, és először 180 fokon 40 percig sütjük, aztán 20 percig 200 fokon, és végül 5 percig grill fokozaton. Ha nincs grill, akkor addig sütjük, amíg ropogós nem lesz a bacon.
  4. A maradék bacont aprítsuk fel, és süssük ropogósra.

Tökhöz

  1. A gyalult tököt egy lábasban fél liter vízzel és a kaporral, sóval felteszünk főni. 20 perc után már puha.
  2. Elkészítjük a habarást. A tejfölt és a lisztet egy tálban habverővel csomómentesre keverjük. 1 merőkanál lét szűrünk a lábasból, összekeverjük a masszánkkal, és visszaöntjük a tejfölös, lisztes lét a tökhöz. Kevergetjük, összeforraljuk, nem lesz olyan sűrű mint a hagyományos, de leves állagú sem.
  3. Ha túl levesesnek találjuk, főzzük még. Csak a legvégén ízesítsük az ecettel és édesítővel. Tálalás előtt szórjuk meg a főzeléket a pirított baconnel. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2602
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a töltött husikat és már a tökfőzeléket is.

Hozzávalók

Húshoz

Tökhöz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...