r
Nosalty Logó

Baconös aprópecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szabó Melinda
Baconös aprópecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2446.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    1944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4893.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    3888 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    464 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A füstölt szalonnát hasábokra vágjuk, és serpenyőben kisütjük a zsírját, hogy azon megdinszteljük a hagymát. Ha nem ereszt elég zsírt, kevés disznózsírral pótoljuk.
  2. Közben a krumplit meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és pici olajjal megkenve a sütőben megsütjük 220 fokon.
  3. Amikor a hagyma már kezd üveges lenni, kis tűz mellett rádobjuk a baconkockákat, és sokáig hagyjuk együtt átsülni a serpenyőben, időnként megkeverjük.
  4. Jöhet a fűszerezés: só és bors, pirospaprika és egy kevés erős paprika, hogy egy picit pikáns is legyen. (Majoránnából én sokat teszek bele, mert a krumpli mellé jólesik.) Egy kevés fokhagymakrém és kevés szerecsendió. Hagyjuk tovább kis tűzön összeérni az ízeket, időnként megkeverjük.
  5. A paradicsomot négy darabra vágjuk, és mehet a baconre. Fedő alatt sül, párolódik tovább az étel, amíg látszik rajta, hogy minden megpuhult, jól összeértek az ízek.
  6. A krumplit összekeverjük a baconnel, és forrón tálaljuk. Egy kevés majonéz, ketchup, esetleg uborka vagy más savanyúság társaságában kiváló vacsora.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8644
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 27.

Ajánló

Megjegyzés: ha sokáig hagyjuk állni az ételt, a krumpli felszívhatja a szaftot, így érdemes annyit csinálni, hogy elfogyjon rögtön.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconös aprópecsenye
Szabó Melinda 4 recept

Nem volt semmi ötletem, és csak elkezdtem összerakni a hozzávalókat :) Ez lett a végeredménye :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...