Baconnel bevont pulykamell
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A pulykamellhez
-
150g pulykamell236 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
Az öntethez
-
38g tejföl74 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
800
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A pulykamellhez
-
600g pulykamell942 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
Az öntethez
-
150g tejföl297 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
3198
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A pulykamellhez
-
47.4g pulykamell74 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
15.8g bacon62 kcal
-
15.8g trappista sajt56 kcal
-
7.9g füstölt sajt26 kcal
Az öntethez
-
11.8g tejföl23 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
252
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1815.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 178.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
800
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 231.9 g
Zsír
-
Összesen 243.8 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 857 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7263.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1542 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 2282 mg
-
Nátrium 2971 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 714.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 850 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 842 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
3198
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 573.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
A pulykamellhez
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Az öntethez
-
1.5 dl tejföl
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A pulykamellhez
- A szeletelt, kiklopfolt pulykamellet a fűszerekkel beszórjuk.
- A hőálló tálat baconszeletekkel kibéleljük, majd belerétegezzük a hozzávalókat. Egy réteg pulykamell, egy réteg reszelt sajt - a két fajta sajtot keverjük össze!. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak.
- Az öntethez a tejfölt elkeverjük az olajjal, sóval, borssal. Az utolsó húsréteg tetejére kenjük.
- Beborítjuk a maradék baconszeletekkel.
- Fedő nélkül sütjük alsó-felső lángon. Az utolsó 10 percben, csak felsőn megpirítjuk a tetejét.
- Fél órát pihentetjük, majd tányérra borítjuk. Egy kis ünnepi díszítéssel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x8
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 16804
- Feltöltés dátuma: 2011. december 13.
Ajánló
Felszeleteljük, mint a tortát, és sült burgonyával, párolt almás, aszalt szilvás káposztával kínáljuk. Ha valaki rizst vagy burgonyapürét választ hozzá, azzal is nagyon finom és különleges. Így ünnepek alkalmával én egy finom fehérbort ajánlok hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Mivel Karácsony estéjén hármasban fogunk ünnepelni, gondoltam, a mi kis triónknak tökéletesen megfelel ez a recept! A gyerekek másik napokon jönnek, akkor fogok nagyobb adag ebédet készíteni. Az év utolsó 8-10 napjára mindig elkészítek egy díszes, alkalmi étlapot, könnyebb az anyagbeszerzés is, és mindig tudom, melyik napon, mit kell készítenem.