r
Nosalty Logó

Baconbe tekert máj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
erika529
Baconbe tekert máj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 896 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3585 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    335 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    12371 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2205 micro
  • Kolin:
    777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12349 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 896 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.1 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    5439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10804.3 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    901 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    137 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    5136 mg
  • Nátrium
    4071 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1340.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    49484 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    251 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    162 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8820 micro
  • Kolin:
    3110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49394 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    600 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3585 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2551 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    31 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, megmossuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. Egy edénybe tesszük, és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, jól átkeverjük.
  2. A májat egyesével betekerjük egy-egy darab baconnel (daraboljuk a bacont is, nem kell vastagon betekerni).
  3. Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, és szépen egymás mellé rakjuk a májat, majd a végén fokhagymaszeletekkel megszórjuk, és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 4007
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconbe tekert máj
erika529 10 recept

Tökéletes köret hozzá a krumplipüré.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...