Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemáj vadrizses barnarizzsel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
Csirkemáj elkészítése
-
125g csirkemáj149 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
63g aszalt szilva150 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
Köret
-
63g barnarizs229 kcal
-
150g víz0 kcal
-
5g fűszersó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
827
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
Csirkemáj elkészítése
-
500g csirkemáj595 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
250g aszalt szilva600 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
Köret
-
250g barnarizs918 kcal
-
600g víz0 kcal
-
18g fűszersó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
3308
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
Csirkemáj elkészítése
-
26.8g csirkemáj32 kcal
-
10.7g bacon42 kcal
-
13.4g aszalt szilva32 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.6g kókuszzsír14 kcal
Köret
-
13.4g barnarizs49 kcal
-
32.2g víz0 kcal
-
1g fűszersó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
Összesen
177
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3202.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 2219 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 295.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4150 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 752 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 4118 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
827
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.2 g
Zsír
-
Összesen 153.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1857 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12810.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 357 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 520 mg
-
Foszfor 2767 mg
-
Nátrium 8875 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 354 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1182 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16600 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3008 micro
-
Kolin: 1147 mg
-
Retinol - A vitamin: 16472 micro
-
α-karotin 198 micro
-
β-karotin 1265 micro
-
β-crypt 288 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
3308
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 891 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 884 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 11 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Csirkemáj elkészítése
-
50 dkg csirkemáj
-
20 dkg bacon
-
25 dkg aszalt szilva
-
majoranna ízlés szerint
Köret
-
25 dkg barnarizs
-
6 dl víz
-
3 teáskanál fűszersó
-
2 teáskanál petrezselyem
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
Csirkemáj elkészítése
- A csirkemájat jó alaposan lemossuk (addig szoktam átmosni, míg a víz majdnem tiszta nem lesz), majd kétfelé vágjuk.
- Egy nagy méretű tepsit a kókuszzsírral kikenünk, és előmelegítjük a sütőt 200 fokra (alul-felül sütés).
- Ezután aszalt szilvát teszünk a csirkemáj közepébe, és egy szelet baconnel betekerjük. Ezt addig ismételjük míg a máj el nem fogy (ha esetleg marad aszalt szilva, akkor azt is betekerem baconbe).
- A tepsibe helyezzük a göngyölt májakat, majd majorannával megszórjuk a tetejüket.
- Végül alufóliával letakarjuk a tepsinket, és a felmelegedett sütőbe toljuk kb. 50 percre (nem kell levenni a fóliát, mert gyönyörűen megpirul a máj).
Köret
- A vadrizses barnarizst az olivaolajon kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a 6 dl vízzel. Ezután hozzáadjuk a fűszersót és a petrezselymet.
- Lassú tűzön 30-35 percig főzzük (mindenképpen be kell tartani az időt, mert a barnarizs nehezebben puhul be). Végül lezárjuk a gázt és pár konyharuhával letakarjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x22x6
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3448
- Feltöltés dátuma: 2016. május 28.
Ajánló
Rizs helyett tarhonyával is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Minden nap meg tudnám enni a májat. Ezért, ha tehetem gyakran készítek. Nemrégiben rábukkantam egy új rizskeverékre, gondoltam kipróbálom a csirkemájjal. Egész jól sikerült és még egészségesebb is. Az elkészítése kicsit eltér a hagyományostól, de megéri megcsinálni!