Baconbe göngyölt sajtos-aszalt szilvás harcsafelfújt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
125g afrikai harcsa149 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
63g füstölt sajt205 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Összesen
1135
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
500g afrikai harcsa595 kcal
-
400g bacon1572 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
250g füstölt sajt820 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
4540
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
25.3g afrikai harcsa30 kcal
-
20.2g bacon79 kcal
-
10.1g aszalt szilva24 kcal
-
12.6g füstölt sajt41 kcal
-
11.1g tojás14 kcal
-
5.1g finomliszt18 kcal
-
10.1g tejföl20 kcal
-
4.5g petrezselyem2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
228
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58.1 g
Zsír
-
Összesen 75.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1900.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 972 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 261.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 402 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1347 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1576 micro
Összesen
1135
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 232.4 g
Zsír
-
Összesen 302.8 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7601.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 601 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 2519 mg
-
Nátrium 3888 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.3 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1047 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1059 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 268 micro
-
K vitamin: 1609 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 1167 mg
-
Retinol - A vitamin: 596 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 5387 micro
-
β-crypt 206 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6304 micro
Összesen
4540
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg bacon
-
20 dkg aszalt szilva
-
25 dkg füstölt sajt
-
4 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
2 dl tejföl
-
2 csokor petrezselyem
-
1 teáskanál hal fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra, majd facsarjuk rá a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá színes borsot, és szórjuk meg a hal fűszerkeverékkel. Ezután óvatosan forgassuk össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
- A kuglófformát béleljük ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a belső, és a külső szélén is túllógjon. Egy tálba üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a pirospaprikát, egy kevés sót, majd keverjük simára.
- Ezután adjuk hozzá a lisztet, és szintén keverjük simára a masszát, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot is. A formában lévő baconre kanalazzuk rá a fele masszát, majd rakjuk rá az előzőleg befűszerezett harcsát, és az asztalt szilvát.
- Ezután kanalazzuk rá a maradék masszát, majd hajtogassuk rá a sütőforma két szélén túllógó bacont. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt, süssük szép pirosra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd egy óvatos mozdulattal fordítsuk át egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe, hogy a felülre került bacon is szép pirosra süljön.
- Ameddig a felfújt sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Tálalás előtt hagyjuk legalább fél órát hűlni, majd szeleteljük fel, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 1096
- Feltöltés dátuma: 2022. január 10.
Ajánló
Tipp: Én légkeveréses sütőben 150 fokon, 50 percig sütöttem, majd kivettem és hagytam egy kicsit hűlni. Ezután óvatosan átfordítottam a tálra amelyiken tálaltam, majd a konyhai kézi perzselőmmel, pár perc alatt, szép pirosra pirítottam a felülre kerülő bacont is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept