Babos-kolbászos egytálétel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
2g olívaolaj18 kcal
-
75g kolbász339 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
50g vörösbab169 kcal
-
50g fehérbab167 kcal
-
50g fejtett bab167 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
2 kcal
-
4g vörösborecet1 kcal
-
1g útifű maghéj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
960
kcal
- 15% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
8g olívaolaj71 kcal
-
300g kolbász1356 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
200g vörösbab674 kcal
-
200g fehérbab666 kcal
-
200g fejtett bab666 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
15g vörösborecet3 kcal
-
5g útifű maghéj19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
3830
kcal
- 15% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
13.5g kolbász61 kcal
-
12.2g vöröshagyma4 kcal
-
9g vörösbab30 kcal
-
9g fehérbab30 kcal
-
9g fejtett bab30 kcal
-
10.8g sárgarépa4 kcal
-
6.8g zöldborsó5 kcal
-
5.4g kápia paprika1 kcal
-
22.5g alaplé2 kcal
-
0.5g dijoni mustár0 kcal
-
0.7g vörösborecet0 kcal
-
0.2g útifű maghéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
171
kcal
- 15% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3013 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 1767 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 177 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 499 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 643 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1870 micro
-
β-karotin 4994 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1083 micro
Összesen
960
kcal
- 15% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 218.7 g
Zsír
-
Összesen 135.5 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12052 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 1305 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 1153 mg
-
Foszfor 2362 mg
-
Nátrium 7068 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 116 mg
VÍZ
-
Összesen 707.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1996 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2571 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7478 micro
-
β-karotin 19976 micro
-
β-crypt 485 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 4334 micro
Összesen
3830
kcal
- 15% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 337 micro
-
β-karotin 901 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
3 közepes db vöröshagyma
-
20 dkg fejtett bab
-
3 közepes db sárgarépa
-
15 dkg zöldborsó
-
1 közepes db kápia paprika
-
5 dl alaplé
-
1 ek dijoni mustár
-
3 ek vörösborecet
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kolbászokat az olívaolajon egy öntöttvas lábasban megpirítjuk, majd tányérra szedjük.
- Az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a visszamaradt zsiradékon, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát, és 4-5 percet pároljuk (én szeretem, ha roppanós, úgyhogy ha valaki puhábban szereti, akkor nyugodtan párolja több ideig).
- Ha a hagyma és a répa már kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt babkonzerveket, a borsót, a kockára vágott kápia paprikát, a vörösborecetet, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, felöntjük az alaplével.
- Visszahelyezzük a kolbászokat, és újraforrást követően, fedő alatt 10 percet pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.
- A 10 perc leteltével hozzáadjuk a mustárt és a porított útifűmaghéjat (ettől finom szaftos lesz), alaposan elkeverjük, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7863
- Feltöltés dátuma: 2015. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az érzés, ami hatalmába kerített, mikor készítettem ezt az ételt az az volt, hogy kinézetre csodálatos, színes, izgalmas, igazi tavaszi csemege, fenséges az illata. Az, hogy mesésen finom, az első falatnál megállapítást nyert és vitathatatlan volt, és ha mindez nem lenne elég meggyőző, akkor még néhány érv mellette: igazi A- és B-vitamin bomba, valamint nagyszerű magnézium forrás.