r
Nosalty Logó

Babos-kolbászos egytálétel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Babos-kolbászos egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 960 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3830 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3013 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    1767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1870 micro
  • β-karotin
    4994 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 960 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    218.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12052 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1153 mg
  • Foszfor
    2362 mg
  • Nátrium
    7068 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    116 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1996 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2571 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7478 micro
  • β-karotin
    19976 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4334 micro
Összesen 3830 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászokat az olívaolajon egy öntöttvas lábasban megpirítjuk, majd tányérra szedjük.
  2. Az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a visszamaradt zsiradékon, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát, és 4-5 percet pároljuk (én szeretem, ha roppanós, úgyhogy ha valaki puhábban szereti, akkor nyugodtan párolja több ideig).
  3. Ha a hagyma és a répa már kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt babkonzerveket, a borsót, a kockára vágott kápia paprikát, a vörösborecetet, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, felöntjük az alaplével.
  4. Visszahelyezzük a kolbászokat, és újraforrást követően, fedő alatt 10 percet pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.
  5. A 10 perc leteltével hozzáadjuk a mustárt és a porított útifűmaghéjat (ettől finom szaftos lesz), alaposan elkeverjük, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.
  6. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7863
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az érzés, ami hatalmába kerített, mikor készítettem ezt az ételt az az volt, hogy kinézetre csodálatos, színes, izgalmas, igazi tavaszi csemege, fenséges az illata. Az, hogy mesésen finom, az első falatnál megállapítást nyert és vitathatatlan volt, és ha mindez nem lenne elég meggyőző, akkor még néhány érv mellette: igazi A- és B-vitamin bomba, valamint nagyszerű magnézium forrás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...