r
Nosalty Logó

Babos csirke Málna0502 konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Babos csirke Málna0502 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1347 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5388 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2901.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1237 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1923 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 1347 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    371.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11607.5 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2520 mg
  • Vas
    118 mg
  • Magnézium
    2279 mg
  • Foszfor
    5075 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    201 mg

VÍZ

  • Összesen
    1387.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    589 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4949 micro
  • Kolin:
    1073 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    7690 micro
  • β-crypt
    1941 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 5388 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    316 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirke alsó- és felsőcombokról leszedjük a bőrt, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon elősütjük. Ha kész, kiszedjük őket egy tányérra, a visszamaradt zsiradékon kb. 10 percig megfuttatjuk a hagymát, fokhagymát, paprikát, megszórjuk korianderrel.
  2. Ráöntjük a kétféle babot és az aprított paradicsomot, felöntjük a levessel, és visszahelyezzük a combokat. Lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük/pároljuk. Ha megpuhult a hús, vegyük le a fóliát, és még süssük kb. 15 percig.
  3. Tejföllel és friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2911
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt receptet a Goodfood-ban találtam, egy jó változat a csirke felhasználásra. Nagyon finom és nagyon kiadós. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...