r
Nosalty Logó

Bableves habarva

Boszi
Bableves habarva
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

701
Kalória
36.9g
Fehérje
92.4g
Szénhidrát
22g
Zsír
581.3g
Víz
59.6g
Koleszterin
19.4g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 3500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    581.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1509 micro
  • β-karotin
    3682 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    184.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8501.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    1129 mg
  • Foszfor
    2236 mg
  • Nátrium
    3055 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    462.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

Víz

  • Összesen
    2906.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2109 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    7545 micro
  • β-karotin
    18412 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 3500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    66 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot feltesszük főzni, ha felforrt, az első levét leöntjük.
  2. Közben a zöldségeket megpucoljuk. Karalábé darabolva, sárgarépa nagyobb kockákra. A fokhagymát kipréseljük vagy nagyon apróra vágjuk.
  3. A babot feltesszük újra hideg vízbe, és máris mehetnek bele a zöldségek. Persze ez csak akkor lehet így, ha gyorsan puhuló fajta a bab. Ha nem puhul gyorsan, kicsit előfőzzük a második lében is.
  4. A víz annyi legyen, hogy a zöldségek mellett a nokedli is még beleférjen.
  5. A zöldségek után megsózzuk, és ha szeretjük, ételízesítőt is teszünk bele.
  6. Ha a zöldségek és persze a bab is puha, mehet bele a kolbász. Közben behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe teszünk kevés pirospaprikát..
  7. Elkészítjük a nokedlit és a fővő levesbe szaggatjuk. Jól összeforraljuk, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és lezárjuk a gázt, vagy ki mit használt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Valamikor fiatal koromban találtam ezt a receptet egy receptes füzetben, azóta felváltva készítem hol ezt, hol a rántásos változatot. Mi ezt is nagyon szeretjük. Nekünk olyan babunk van a fagyasztóban, amit anyósomtól kaptunk, és nagyon hamar megfő. Természetesen, ha valaki nehezen megfővő fajtát fog ki, kalkulálni kell az idővel.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...