r
Nosalty Logó

Bableves habarva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Bableves habarva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 3500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1509 micro
  • β-karotin
    3682 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    184.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8501.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    1129 mg
  • Foszfor
    2236 mg
  • Nátrium
    3055 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    2906.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2109 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    7545 micro
  • β-karotin
    18412 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 3500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    66 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot feltesszük főzni, ha felforrt, az első levét leöntjük.
  2. Közben a zöldségeket megpucoljuk. Karalábé darabolva, sárgarépa nagyobb kockákra. A fokhagymát kipréseljük vagy nagyon apróra vágjuk.
  3. A babot feltesszük újra hideg vízbe, és máris mehetnek bele a zöldségek. Persze ez csak akkor lehet így, ha gyorsan puhuló fajta a bab. Ha nem puhul gyorsan, kicsit előfőzzük a második lében is.
  4. A víz annyi legyen, hogy a zöldségek mellett a nokedli is még beleférjen.
  5. A zöldségek után megsózzuk, és ha szeretjük, ételízesítőt is teszünk bele.
  6. Ha a zöldségek és persze a bab is puha, mehet bele a kolbász. Közben behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe teszünk kevés pirospaprikát..
  7. Elkészítjük a nokedlit és a fővő levesbe szaggatjuk. Jól összeforraljuk, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és lezárjuk a gázt, vagy ki mit használt.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 33037
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Ajánló

Aki szereti a bablevest, ezt is próbálja ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamikor fiatal koromban találtam ezt a receptet egy receptes füzetben, azóta felváltva készítem hol ezt, hol a rántásos változatot. Mi ezt is nagyon szeretjük. Nekünk olyan babunk van a fagyasztóban, amit anyósomtól kaptunk, és nagyon hamar megfő. Természetesen, ha valaki nehezen megfővő fajtát fog ki, kalkulálni kell az idővel.

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...