r
Nosalty Logó

Babkrémleves 3. - szalonnacsipsszel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
esztersilver
Babkrémleves 3. - szalonnacsipsszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3712 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4161 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    949 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1852 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    775 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1095 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14848 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2902 micro
Összesen 1823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont ropogósra sütjük. Zsírjában a hagymát és a zúzott fokhagymát kevergetve 2-3 perc alatt megfuttatjuk. A répát és a gyökeret karikákra vágjuk, a hagymákra dobjuk, 1-2 percig rázogatva pirítjuk, azután kb. 1,4 l vízzel felöntjük.
  2. Nagy lángon fölforraljuk, majd a babot is hozzáadjuk. Megsózzuk, a babérlevéllel fűszerezzük. Kis lángra állítjuk, és egy óra alatt puhára főzzük.
  3. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a puha bab levét ezzel sűrítjük, azaz 2-3 percig kevergetve forraljuk.
  4. Amikor kész, a babérlevelet kidobjuk belőle, majd a levest mixerrel pürésítjük.
  5. Végül borssal, majorannával és a finomra vágott petrezselyemel fűszerezzük. Sült baconnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5484
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Nem tudom honnan van ez a recept, de ez mostanában a kedvenc krémlevesem. Ha nincs időm, akkor konzervbabot szoktam belerakni,így hamarabb készen van. Szerintem szuper leves!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...