Babka, orosz puding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
267
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1068
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.9 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
267
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2107.6 g
-
Cink 522 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 403 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 661 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 194.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 50 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 240 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
1068
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.2 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 4 db kis puding formát kivajazunk, és a cukorral meghintjük
- Egy kisebb lábasban felolvasztjuk a mézet, hozzákeverjük a darált diót, a tojássárgáját, a lisztet, és a túrót.
- A vaj legyen jó puha, ezt is hozzákeverjük.
- Felverjük a tojásfehérjét, majd kanalanként, óvatosan a masszához keverjük.
- Elosztjuk a masszát a formákba, egy lábasba helyezzük őket, a forma feléig felöntjük vízzel, majd lefedve 35-40 percig főzzük.
- Az idő leteltével ügyelve, nehogy megégessük magunkat, kiemeljük a formákat, hagyjuk kihűlni a pudingot.
- Tálaláskor tányérra borítjuk, olvasztott, meleg mézzel leöntjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10280
- Feltöltés dátuma: 2011. január 21.
Ajánló
Pehelykönnyű desszert, egy menü lezárásaként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Erre a receptre egy receptgyűjteményben találtam rá, megtetszett, kipróbáltam, és finom.