r
Nosalty Logó

Babgulyás Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabimami58
Babgulyás Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 403 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 2424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 76 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2018 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 403 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4050.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1750 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    390 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3620 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 2424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előtte nap beáztatjuk, hogy egy éjszakát ázzon.
  2. Majd a húst megmossuk, szárazra töröljük, és apró kockára vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy 3 literes lábosba tesszük az étolaj hozzáadásával, és kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pároljuk a hagymákkal együtt.
  3. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, az oregánót, a sót, a megtisztított és vékony karikára szeletelt sárgarépát. Ezután jól összekeverjük, hozzáadjuk az áztatott babot, majd a csülöklét és a vizet ráöntjük, és fedő alatt, 1-2 szeri keveréssel, közepes lángon puhára főzzük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a ketchupot, a zöldség zöldjét (ha nincs friss, akkor szárított is jó bele), és lassú tűznél főzzük tovább.
  4. Míg a babgulyásunk fő, közben elkészítjük a galuskának valót. Összekeverjük a hozzávalókat, és a megfőtt levesbe egy kiskanál segítségével, kis darabokban beleszaggatjuk.
  5. Még 15 percig főzzük, és melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 350 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7496
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 22.

Ajánló

Házibulikra, hétköznapokra és hétvégi ebédnek is tudom ajánlani!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babgulyás Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Eddig sokan talán ezt a módszert nem ismerték, én nagyon sokszor így készítem, főleg, ha van sonkalém vagy csülöklém. A családom boldog, mikor ezzel a módszerrel készül, mert finom, pikáns ízt ad neki.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...