Babéros-lecsós csirkecomb zöldséges rizzsel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
88g lecsó36 kcal
A körethez
-
35 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
113g zöldborsó91 kcal
-
100g gombakonzerv32 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
848
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
-
350g lecsó144 kcal
A körethez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
450g zöldborsó365 kcal
-
400g gombakonzerv128 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
3394
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
32.8g csirkecomb37 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
13.1g paradicsomlé2 kcal
-
11.5g lecsó5 kcal
A körethez
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
13.1g rizs47 kcal
-
14.8g zöldborsó12 kcal
-
13.1g gombakonzerv4 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
112
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1247.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 373.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 776 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 2966 micro
Összesen
848
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 157.8 g
Zsír
-
Összesen 106.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4991.5 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 413 mg
-
Foszfor 1994 mg
-
Nátrium 2040 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 443.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1494.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 461 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1469 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 3104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 36148 micro
-
Lut-zea 11864 micro
Összesen
3394
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1186 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
4 db csirkecomb
-
4 db babérlevél
-
1 kk négyszínű bors
-
4 dl paradicsomlé
-
350 g lecsó
A körethez
-
2 ek napraforgó olaj
-
400 g rizs
-
450 g zöldborsó
-
40 dkg gombakonzerv
-
2 kk kurkuma
-
1 kávéskanál négyszínű bors
-
3 ek ételízesítő
Elkészítés
A húshoz
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A jénaiba olajat teszünk, majd a rizst, a zöldborsót, a szeletelt gombát, a kurkumát, a borsot, az ételízesítőt és vizet, hogy bőven ellepje.
- A jénaira a tetőt rátesszük, berakjuk a sütőbe, a középső rácsra, 160 fokon, kb. 40-45 percig süssük, pároljuk, majd utána 10 percet még bent hagyjuk, hogy ténylegesen kiperegjen
- A combokat félbe vágjuk, a felső combrészről levágjuk a húsrészt, mert ha nagyobb a comb, nehezebben lesz kész egyszerre
- Sütőzacskóba tesszük a húsdarabokat, a csirkefűszert, borsot, babérlevelet, a paradicsomlét, a lecsót, és a sütőben, középső rácson, 45-50 percig, 160-170 fokon sütjük meg. A sütőzacskóba 4-5 lyukat szúrunk fogvájóval.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5877
- Feltöltés dátuma: 2011. február 18.
Ajánló
Finom bor illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A spájzban az oroszok már nincsenek, lassan semmi sincs, feltöltésre vár :-), viszont kaptam egy csomó házi lecsót anyukámtól. Az enyém elfogyott. Így úgy gondoltam, hogy a csirkecombokat ezzel ízesítem, viszont nem a szokásos módon, ezért tettem bele a babérlevelet. Teljesen más ízvilágot adott a húsnak, és ez nagyon jó volt.:-) A rizs íze is passzolt. Sikeres volt ez a babéros akció :-).