r
Nosalty Logó

Babaváró torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Anya.tigris
Babaváró torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Fondant elkészítése

Piskóta tészta

Csokoládékrém

913
Kalória
14.9g
Fehérje
121.5g
Szénhidrátok
40.5g
Zsír
58.8g
Víz
180g
Koleszterin
1.6g
Rost
73g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Fondant elkészítése

Piskóta tészta

Csokoládékrém

Összesen 913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Fondant elkészítése

Piskóta tészta

Csokoládékrém

Összesen 5468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Fondant elkészítése

Piskóta tészta

Csokoládékrém

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5834.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1695 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    2129 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729 g
  • Cukor
    438 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    352.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 5468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

Fondant elkészítése

  1. Nyeles lábasban a 6 ek. vizet elkeverjük az 1 ek. zselatinnal, majd kizárólag forrásig keverjük.
  2. Hozzáöntjük kb. 20 dkg porcukorhoz. Összekeverjük őket, és folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot addig, amíg már kézzel is tudjuk gyúrni. Addig gyúrjuk, míg az edény falától elválik.
  3. 1 órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
  4. Kivesszük, porcukros nyújtódeszkán kinyitjuk, és szépen rásimítjuk a tortára. Marcipánfigurával díszítjük!!!

Piskóta tészta

  1. A tojás sárgáját és fehérjét 3-3 ek. cukorral habosra keverjük, majd a végén a fehérjét a sárgájával összeforgatjuk.
  2. Kanalanként hozzáadagoljuk a liszttel összekevert sütőport és kakaóport.
  3. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon 35 percig sütjük.
  4. Ha kivesszük a sütőből hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel 3 részre.

Csokoládékrém

  1. A margarint és a porcukrot egy nagyobb tálba tesszük.
  2. A megfőzött pudingot még melegen ráöntjük, és robotgéppel simára keverjük. Hagyjuk kicsit hűlni, és mehet a piskótára.
  3. Annyi krémet hagyjunk a végén, hogy a külsejét is vékonyan betudjuk fedni vele. Erre megy majd a kinyújtott fondant.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Babalátogatóba indultunk, de fogalmam sem volt mit vihetnénk a szokásos pelenka, popsitörlő mellé. Úgyhogy ezt hoztam össze...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!