r
Nosalty Logó

Ázsiai stílusú mázas-ragacsos oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Ázsiai stílusú mázas-ragacsos oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1441.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 917 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5765 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    3437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 3659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 157 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A páchoz egy nagy keverőtálban összekeverjük a szójaszószt, a szezámolajat, a nádcukrot, a reszelt fokhagymát és gyömbért, a rizsecetet, a chiliszószt és a karikára vágott salottahagymát.
  2. Az oldalasdarabokat beletesszük a pácba, és alaposan összeforgatjuk vele, hogy mindenütt kellően érje a máz. Letakarva jó pár órára vagy akár egy fél napra hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Pácolás után az oldalasdarabokat a páccal együtt egy nagy lábasba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Picit megkavarjuk, majd lefedve 45-50 percet alacsony lángon főzzük, amíg az oldalas tökéletesen megpuhul.
  4. Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  5. A húsokat áttesszük egy tepsire úgy, hogy szellősen feküdjenek egymás mellett, és ráöntjük a gazdag, fűszeres levet, amiben főttek. Alufóliával letakarjuk és 15-20 percre beküldjük a sütőbe.
  6. Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és grillfokozatra kapcsoljuk a sütőt. 10-15 perc alatt ropogósra pirítjuk az oldalasdarabokat.
  7. Párolt rizzsel és savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 13752
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ázsiai stílusú mázas-ragacsos oldalas
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ha egy kicsit különlegesebb ízvilágú sertésoldalast szeretnétek készíteni, akkor ezt a sós és édes, istenien ropogós és ujjnyalogatóan ragacsos-mázas, ázsiai stílusú oldalast ki kell próbálnotok! A recept lelke egyértelműen a pác, amit friss gyömbérrel, fokhagymával, valamint autentikus ázsiai fűszerekkel és szószokkal készítünk el. A kész oldalasokat szórjuk meg pirított szezámmaggal, újhagymával vagy friss korianderrel. Köretnek rizst, tésztát, sült burgonyát, friss zöldséget vagy házi savanyúságot kínáljunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...