Avokádós toast buggyantott tojással
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Coook
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
333
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1333
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
333
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.5 g
Zsír
-
Összesen 80.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2605.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 1231 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 320.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 626 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1443 micro
Összesen
1333
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nem túl mély lábosban vizet forralunk.
- Közben egy (grill) serpenyőt közepesen magas lángon hevítünk. Meglocsoljuk a kenyerek egyik oldalát ½ - ½ evőkanál olajjal, és a forró serpenyőbe tesszük. Kb. 1 perc alatt megpirítjuk az egyik oldalát, majd meglocsoljuk a maradék olajjal a másik oldalát, megfordítjuk, és azt is megpirítjuk.
- A forrásban levő víz alatt lejjebb vesszük a lángot, épp, hogy csak gyöngyözzön. A tojásokat egyesével kis tálba öntjük, majd a óvatosan a vízbe engedjük. Pontosan 3 percig főzzük.
- Közben meghámozzuk az avokádót és felszeleteljük.
- 3-4 szelet avokádót a kenyérre fektetünk, majd szűrőkanállal kiemeljük a vízből a tojást, és a toast tetejére helyezzük.
- Megszórjuk csilipehellyel, sózzuk, borsozzuk, és a tojást kissé megvágva, hogy a sárgája kifolyjon, tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 351
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 23676
- Feltöltés dátuma: 2014. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Coook
73 recept
És íme a recept, amelynél kevés egyszerűbbet találunk vasárnap reggelire. Négy hozzávaló, kis odafigyelés, és az egyik legjobb tavaszi, szinte hivatalos Húsvéti reggelit ehetjük a napsütésben.