Avokádós karfiolkrémleves gombával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
RAW
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
140
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
557
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
16.8g karfiol2 kcal
-
1 kcal
-
6.7g zöldség alaplé0 kcal
-
6.4g avokádó8 kcal
-
4.3g gomba1 kcal
-
0.5g kendermag3 kcal
-
6.2g újhagyma1 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.1g élesztőpehely0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50.3g víz0 kcal
Összesen
18
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 548.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 571 micro
Összesen
140
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1551.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 802 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2195.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 293 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 303 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 1140 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2284 micro
Összesen
557
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
18
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Mixeljük pépesre a nyers karfiolt a répalével vagy vízzel (de lehet pl. diótejet is használni).
- Adjuk a péphez az újhagymát, 2/3 részét a paprikának, fűszereket, étkezési élesztő pelyhetés a citrom levét. Ismét mixeljük, az állaga a levesnek legyen pépes, szükség szerint vizet teszünk hozzá, ha túl sűrű.
- Tegyük a 2/3 avokádót a mixhezplusz édesítőt és az olajat (az olaj mehet a tetejére is vagy elhagyható).
- Krémesre turmixoljuk.
- A maradék paprikával, avokádóval, hántolt kendermaggal és a felszeletelt gombával megszórjuk.
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5042
- Feltöltés dátuma: 2012. június 22.
Ajánló
Nyers, vega étkezéshez és fogyókúrához.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
RAW
137 recept
A nyers karfiolkrémlevesnek nagyon intenzív az íze, vigyázzunk, nehogy túl fűszerezzük. Óvatosan adagoljuk a hozzávalókat nagyon könnyű "kibillenteni" ezt a levest a harmonikus ízvilágból. Az étkezési élesztőpehely enyhe sajtos ízt ad a levesnek. Nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, lehet édesebb vagy inkább csípős, attól függ, hogy éppen mihez van kedvünk. Lehet több citromot is bele rakni vagy éppen répát. A Tied nem lesz ilyen zöld ha a recept alapján készíted el:) én tettem az enyémbe fodros kelt és salátát ezért lett ennyire zöld. Az íze így nem olyan finom, mint a receptben megadott ezért nem is ajánlom.