r
Nosalty Logó

Avokádós hummusz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Avokádós hummusz
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 655 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7737.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    4285 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2992 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 3273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

  1. A konzerv csicseriborsó levét szűrjük le. Az avokádót távolítsuk el a héjából. Mérjük ki a hozzávalókat, majd konyhai aprítóval kezdjük el pürésíteni. Addig csináljuk ezt, míg minden hozzávaló jól összeáll és megfelelően krémes lesz.
  2. A fűszerezést kedvünk szerint módosíthatjuk, ízlés szerint. Ha szeretnénk még krémesebbé tenni, a víz helyett használhatjuk a csicseriborsó levét is.
  3. A leírt mennyiség 3 db 200 ml űrtartalmú befőttes üvegre elég. A krém pár napig hűtőben eltartható, természetes módon az avokádó azonban kicsit elszíneződik, így érdemes frissen tálalni.
  4. Fogyaszthatjuk pirítóson, szendvicsben, főételek mellé, tésztaételekbe pestoként is.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 637
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 15.

Receptkategóriák

Avokádós hummusz
Takács Kriszti 133 recept

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...