Avokádókrém ahogy Barbanya készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
234
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
703
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
113
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 118 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
234
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 63.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 354 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 118 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1144 micro
Összesen
703
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db avokádó
-
3 ek joghurt
-
1 késhegynyi fokhagymakrém
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Elkészítés
- Az érett, puha avokádókat kívülről alaposan megmossuk, majd felvágjuk, és eltávolítjuk a magjukat. Kiskanállal kikaparjuk az avokádó húsát, és egy tálban alaposan összetörjük villával.
- Beletesszük a citromlevet, majd a joghurttal lazítjuk és krémesítjük. (Az összes hozzávalóból, így a joghurtból is ízlés szerint többet vagy kevesebbet is használhatunk.)
- Végül belekeverjük a fokhagymakrémet, és ízlés szerint adagolva a többi fűszert is. Jól keverjük össze, és folyamatosan kóstolgassuk, amíg el nem érjük a kívánt ízhatást.
- Jól záródó dobozva téve, vagy a tálat folpackkal letakarva hűtőbe tesszük. Nagyon finom sajtos pirítóssal, vagy akár friss kenyérrel, bagettel, de mártogatósként is használhatjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 68245
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Megunván a felvágottakat elhatároztam, hogy majd minden héten készítek valami fincsi krémet, amit kenyérre vagy pirítósra lehet kenni. Elsőre az avokádókrémre esett a választásom, és egyáltalán nem bántam meg! Amúgy is nagyon régóta terveztem, hogy egyszer kipróbáljuk. Nagyon könnyen és gyorsan elkészül, emellett pedig egészséges, könnyű és mennyei fogás!