r
Nosalty Logó

Asztalos torta vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
erikaeger
Asztalos torta vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A tojásos krémhez

A bevonathoz

Összesen 652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A tojásos krémhez

A bevonathoz

Összesen 7801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A tojásos krémhez

A bevonathoz

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    297.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4132 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1179 g
  • Cukor
    936 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    1490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2497 micro
Összesen 7801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tojásos krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához: kikavarjuk a 2 tojássárgáját a 4 dkg cukorral, majd a fehérjét habbá verjük, a sárgához hozzáadagoljuk a lisztet, majd a végén a habot. Elég kemény masszát kapunk, amit rákenünk a tortasütő méretére kivágott sütőpapírra, és egy tepsiben megsütjük ezt az adagot kétszer. Nem baj, ha nagyon vékony a piskóta, mert a krémtől megdagad.
  2. A másik kettő laphoz adjunk 1-1 ek kakaót, és ezeket is megsütjük, így lesz 4 lapunk: 2 sima és 2 kakaós, amiket jól kihűtünk.
  3. A tojáskrémhez: gőz fölött 2 tojást 30 dkg cukorral habosra gőzölünk, hozzáadva a vanília aromát, és 2 ek keményítőt.
  4. Majd kikavarunk 35-40 dkg margarint habosra, hozzáadunk 3 ek kakaóport, és ha kihűlt, a tojáskrémet összekeverjük a vajas krémmel.
  5. Ezzel a krémmel töltjük meg a 4 piskótalapot, amiket felváltva rakunk egymásra, sima-kakaós-sima-kakaós. Majd a külsejét is átkenjük a maradék krémmel. Nem baj, ha nem túl sok krém marad a burkolásra, mert úgyis megy rá a fondant, csak épp annyi legyen, amihez hozzáragad a fondant.
  6. Így hagyjuk másnapig a hűtőben a tortát, és másnap díszítjük a képen látható módon (bár én itt egy maréknyi fondant bekakaóztam, abból lett a fele barna-fele fehér fondant a tortán, de ez nem szükséges).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4764
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
erikaeger 12 recept

Igazából még soha nem csináltam fondant se, fondantos tortát se. Itt most mind a kettőt én csináltam, a fondant is házilag a netről szereztem egy receptet, és aszerint csináltam.... már nem bírok neki ellenálni, hogy én is csináljak ilyen tortákat :) eljött az alkalom, egy asztalos rokon kapóra jött szülinapja :) Így sikerült az első tortám... igaz vannak szépséghibái bőven, de azt hiszem a tökéletes nem az én kezem által fog megszületni sosem :)

Hozzávalók

A piskótához

A tojásos krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...