r
Nosalty Logó

Asztalos torta vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
erikaeger
Asztalos torta vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A tojásos krémhez

A bevonathoz

Összesen 652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A tojásos krémhez

A bevonathoz

Összesen 7801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A tojásos krémhez

A bevonathoz

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    297.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4132 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1179 g
  • Cukor
    936 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    1490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2497 micro
Összesen 7801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tojásos krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához: kikavarjuk a 2 tojássárgáját a 4 dkg cukorral, majd a fehérjét habbá verjük, a sárgához hozzáadagoljuk a lisztet, majd a végén a habot. Elég kemény masszát kapunk, amit rákenünk a tortasütő méretére kivágott sütőpapírra, és egy tepsiben megsütjük ezt az adagot kétszer. Nem baj, ha nagyon vékony a piskóta, mert a krémtől megdagad.
  2. A másik kettő laphoz adjunk 1-1 ek kakaót, és ezeket is megsütjük, így lesz 4 lapunk: 2 sima és 2 kakaós, amiket jól kihűtünk.
  3. A tojáskrémhez: gőz fölött 2 tojást 30 dkg cukorral habosra gőzölünk, hozzáadva a vanília aromát, és 2 ek keményítőt.
  4. Majd kikavarunk 35-40 dkg margarint habosra, hozzáadunk 3 ek kakaóport, és ha kihűlt, a tojáskrémet összekeverjük a vajas krémmel.
  5. Ezzel a krémmel töltjük meg a 4 piskótalapot, amiket felváltva rakunk egymásra, sima-kakaós-sima-kakaós. Majd a külsejét is átkenjük a maradék krémmel. Nem baj, ha nem túl sok krém marad a burkolásra, mert úgyis megy rá a fondant, csak épp annyi legyen, amihez hozzáragad a fondant.
  6. Így hagyjuk másnapig a hűtőben a tortát, és másnap díszítjük a képen látható módon (bár én itt egy maréknyi fondant bekakaóztam, abból lett a fele barna-fele fehér fondant a tortán, de ez nem szükséges).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4763
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
erikaeger 12 recept

Igazából még soha nem csináltam fondant se, fondantos tortát se. Itt most mind a kettőt én csináltam, a fondant is házilag a netről szereztem egy receptet, és aszerint csináltam.... már nem bírok neki ellenálni, hogy én is csináljak ilyen tortákat :) eljött az alkalom, egy asztalos rokon kapóra jött szülinapja :) Így sikerült az első tortám... igaz vannak szépséghibái bőven, de azt hiszem a tökéletes nem az én kezem által fog megszületni sosem :)

Hozzávalók

A piskótához

A tojásos krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk