r
Nosalty Logó

Aszaltgyümölcsös püspökkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bolma
Aszaltgyümölcsös püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.7 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1190 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a vizet.
  2. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a tojásos masszához adjuk. Sűrű, tejföl állagúnak kell lennie.
  3. Az aszalt gyümölcsöket (nálam mazsola, alma, körte, barack, szilva) apró kockára vágjuk, és hozzákeverjük a masszánkhoz.
  4. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1180
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karácsonyi pulykatekercstől megmaradt az aszalt gyümölcs, és ez a süti lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...