r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött mustáros csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Etuuu
Aszalt szilvával töltött mustáros csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2798 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 700 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    292.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1047 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8436.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    3144 mg
  • Nátrium
    3418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    985 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 2798 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet hosszában felszeleteljük, kiklopfoljuk, de úgy, hogy ne legyen vastag. Majd enyhén sózzuk, borsozzuk minkét oldalát. Kicsit hagyjuk állni.
  2. Mustáros töltelék: a sajtot lereszeljük, majd egy tálkába összekeverjük a mustárt, a sajtot és a 2 gerezd fokhagymát belenyomjuk.
  3. A hús méretéhez vágjuk, félbevágjuk az aszalt szilvát, de maradhat egészben is. A tepsit vékonyan olajozzuk be.
  4. A hús egyik oldalát megkenjük a mustáros töltelékkel, beletesszük az aszalt szilvát. Feltekerjük, és betekerjük szorosan baconnel. Ezeket átszúrjuk fogpiszkálóval, és tepsibe rakjuk. Rakhatjuk szorosan, mert kicsit majd összeesik a sütőben, nem sül össze.
  5. 200-220fokra előmelegített sütőbe rakjuk, de előtte alufóliát rakunk rá. 30-35 perc alatt megpuhul a fólia alatt, majd levesszük a fóliát, és hagyjuk megpirulni. Ha esetleg sok levet eresztene, akkor azzal lehet locsolgatni a husit.
  6. Amint elkészült, a fogpiszkálókat kiszedjük belőle, és rizs vagy krumplikörettel vagy esetleg csak simán salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2877
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet az egyik újságban találtam, igaz nem pont így, hanem kicsit átalakítottam. :) De a családban mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...