r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött libacomb petrezselymes burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Aszalt szilvával töltött libacomb petrezselymes burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 1997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.6 g

Zsír

  • Összesen
    495.6 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6839.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    746 mg
  • Foszfor
    3421 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.4 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2513.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1017 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1498 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    4191 micro
  • β-crypt
    390 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3267 micro
Összesen 7979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libacombok felső csontját kivesszük, az alsót megtisztítjuk, a húst róla feltoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük pihenni.
  3. Az aszalt szilvát 2-3 dl vörösborban feltesszük párolni, hozzáadjuk a fahéjat, a chilit, és az édességét beállítjuk a cukorral.
  4. A burgonyát megfőzzük, utána megtisztítjuk.
  5. A fokhagymát is megtisztítjuk, hajszálvékonyra felszeleteljük.
  6. A petrezselymet apróra vágjuk.
  7. A libacombbokba darabonként 7-8 szem párolt aszalt szilvát töltünk a felső csont helyére.
  8. Kiterítünk egy kb. 30 cm-es alufóliát, és ráteszünk átlósan 2 szelet bacont.
  9. Ráhelyezzük a libacombot, és a baconnal összefogjuk, megformázzuk.
  10. Úgy csomagoljuk, ahogy a töltött káposztát.
  11. Az alufólia alját felhajtuk, és a két oldaláról ráhajtjuk a széleit. A csont kilóg.
  12. Rányomjuk az alufóliát, plusz talpat készítünk neki.
  13. Egy kis méretű tepsibe helyezzük, mellé tesszük a zöldfűszereket, és felöntjök a maradék vörörsborral úgy, hogy a fólián belülre is bőven jusson.
  14. Mivel állítva sülnek a combok, az aláöntött borban párolódnak a sütés közben.
  15. Kb. 3 órát sütjük 250-180-160 fokon. Óránként lejjebb vesszük a hőmérsékletet.
  16. A megmaradt aszalt szilváról a bort visszaforraljuk, a végén hideg vajjal besűrítük, fényesítjük.
  17. A maradék vajat közben felolvasztjuk, a szeletelt fokhagymát rádobjuk.
  18. Kis idő után mehet rá a petrezselyem is, majd a burgonya. Összepirítjuk.
  19. Sóval, borssal ízesítjük, majd a citrom levével egy kicsit pikánssá tesszük.
  20. Tálaljuk. Felfaljuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8146
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 20.

Ajánló

Én nem nagyon szeretem a vörösbort. Ezért hát fehér, száraz fröccsöt iszogattam hozzá. ...pedig vöröset illett volna!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van itt kajám, amit a szerkesztő(k) nehéznek minősített, pedig szerintem nem volt az. Na, ez az! Az elkészítése kissé macerás, de a siker garantált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...