Aszalt szilvával töltött libacomb petrezselymes burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
z1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
400g libacomb772 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
375g burgonya217 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1997
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1600g libacomb3087 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
400g aszalt szilva960 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
1000g vörösbor850 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
7979
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
31.3g libacomb60 kcal
-
2.7g bacon10 kcal
-
7.8g aszalt szilva19 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
19.6g vörösbor17 kcal
-
29.4g burgonya17 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.3g citrom1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
156
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 123.9 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1709.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 855 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.6 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 628.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 254 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 375 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 1048 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 817 micro
Összesen
1997
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.6 g
Zsír
-
Összesen 495.6 g
-
Telített zsírsav 200 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 217 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6839.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 746 mg
-
Foszfor 3421 mg
-
Nátrium 1795 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.4 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 2513.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1871 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 369 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1017 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 1498 micro
-
α-karotin 229 micro
-
β-karotin 4191 micro
-
β-crypt 390 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3267 micro
Összesen
7979
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A libacombok felső csontját kivesszük, az alsót megtisztítjuk, a húst róla feltoljuk.
- Sózzuk, borsozzuk, félretesszük pihenni.
- Az aszalt szilvát 2-3 dl vörösborban feltesszük párolni, hozzáadjuk a fahéjat, a chilit, és az édességét beállítjuk a cukorral.
- A burgonyát megfőzzük, utána megtisztítjuk.
- A fokhagymát is megtisztítjuk, hajszálvékonyra felszeleteljük.
- A petrezselymet apróra vágjuk.
- A libacombbokba darabonként 7-8 szem párolt aszalt szilvát töltünk a felső csont helyére.
- Kiterítünk egy kb. 30 cm-es alufóliát, és ráteszünk átlósan 2 szelet bacont.
- Ráhelyezzük a libacombot, és a baconnal összefogjuk, megformázzuk.
- Úgy csomagoljuk, ahogy a töltött káposztát.
- Az alufólia alját felhajtuk, és a két oldaláról ráhajtjuk a széleit. A csont kilóg.
- Rányomjuk az alufóliát, plusz talpat készítünk neki.
- Egy kis méretű tepsibe helyezzük, mellé tesszük a zöldfűszereket, és felöntjök a maradék vörörsborral úgy, hogy a fólián belülre is bőven jusson.
- Mivel állítva sülnek a combok, az aláöntött borban párolódnak a sütés közben.
- Kb. 3 órát sütjük 250-180-160 fokon. Óránként lejjebb vesszük a hőmérsékletet.
- A megmaradt aszalt szilváról a bort visszaforraljuk, a végén hideg vajjal besűrítük, fényesítjük.
- A maradék vajat közben felolvasztjuk, a szeletelt fokhagymát rádobjuk.
- Kis idő után mehet rá a petrezselyem is, majd a burgonya. Összepirítjuk.
- Sóval, borssal ízesítjük, majd a citrom levével egy kicsit pikánssá tesszük.
- Tálaljuk. Felfaljuk.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 8168
- Feltöltés dátuma: 2011. február 20.
Ajánló
Én nem nagyon szeretem a vörösbort. Ezért hát fehér, száraz fröccsöt iszogattam hozzá. ...pedig vöröset illett volna!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
z1
42 recept
Van itt kajám, amit a szerkesztő(k) nehéznek minősített, pedig szerintem nem volt az. Na, ez az! Az elkészítése kissé macerás, de a siker garantált.