Aszalt szilvás-sonkás csirkemell baconben
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkemellhez
-
214g csirkemellfilé257 kcal
-
34g lapkasajt121 kcal
-
36g csirkemellsonka34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
43g aszalt szilva103 kcal
-
21g lecsópaprika4 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A körethez
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkemellhez
-
1500g csirkemellfilé1800 kcal
-
238g lapkasajt850 kcal
-
250g csirkemellsonka238 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
476g bacon1871 kcal
-
300g aszalt szilva720 kcal
-
150g lecsópaprika30 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A körethez
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkemellhez
-
26.6g csirkemellfilé32 kcal
-
4.2g lapkasajt15 kcal
-
4.4g csirkemellsonka4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.4g bacon33 kcal
-
5.3g aszalt szilva13 kcal
-
2.7g lecsópaprika1 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A körethez
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.6 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2278.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 827 mg
-
Nátrium 955 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 584.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 515.3 g
Zsír
-
Összesen 288.4 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1621 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15952.1 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 476 mg
-
Kálcium 2130 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 824 mg
-
Foszfor 5786 mg
-
Nátrium 6687 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 290.1 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 4092.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 910 micro
-
B6 vitamin: 16 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 175 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 1595 mg
-
Retinol - A vitamin: 763 micro
-
α-karotin 203 micro
-
β-karotin 1526 micro
-
β-crypt 290 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1000 micro
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
A csirkemellhez
-
14 db lapkasajt
-
15 dkg lecsópaprika
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
A körethez
Elkészítés
A csirkemellhez
- A csirkemelleket szép szeletekre vágjuk annyi felé, ahány személyre készül az étel (ha nagyon vastag, akkor kicsit átütögetjük, de ne legyen vékony). Sózzuk és borsozzuk a mell szeleteket, mindkét oldalát.
- Minden szeletre teszünk 1 szelet csirkemell sonkát (ha nagyobb, akkor kettőt is lehet) a közepére, és erre egy szelet lapkasajtot, erre 2 db aszalt szilvát egymás mellé, szorosan feltekerjük, 2 szelet baconnel jó szorosan körbetekerjük.
- Jénaiba teszünk zöldpaprikát felkarikázva, vöröshagymát felkockázva, fokhagymát áttörve, erre tesszük a baconbe tekert húsokat egymás mellé, ha több van, a tetejére is tehetünk.
- A legtetejére rakjuk a zsályás-olívaolajos kockákat, a jénai tetejével lefedjük.
- Előmelegített sütőbe téve kb. 160 fokon kb. 50-60 percig sütjük-pároljuk (tartsuk jó melegen tálalásig).
- A burgonyát hámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük (kb. 25 perc alatt ), leszűrjük.
- Teszünk egy nagy serpenyőbe kacsazsírt, erre tesszük a burgonyát, és a kacsazsíron -megkeverve-, kissé átpirítjuk, keverés miatt a burgonya tört burgonyává válik és pirulttá (ki mennyire szeretné pirítani).
- Tálaljuk savanyúsággal, befőttel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5275
- Feltöltés dátuma: 2013. január 17.
Ajánló
A csirkemell szeleteket ne verjük ki teljesen vékonyra, mert meg tud puhulni a jénaiban, zárt cserépedényben a készítés során. A csirkemell szeletek mennyisége annyi, hogy személyenként két feltekert hús jusson, vagy ha gyerek van, kisebb szeletet is készíthetünk, vagy ha valaki jobb étvágyú, többet vehessen. Nem mindegyik szelet lesz nagy, lesznek közepesen nagy szeletek is a csirkemell szeletelése során. Aki gondolja, a szeleteket előtte pár órával áztassa be tejbe, de anélkül is puha és ízletes lesz. Ementál, vagy más szeletes, erősebb ízű sajtot használjunk az íze miatt. Feltétlenül kimérve vehető aszalt szilvát vásároljunk: mert nagyobb, édesebb, puhább, mint az előre csomagolt. Aki teheti, vásároljon pancettát, de nagyon finom a baconnal is. Finom és kell is a jénaiba a hagymás zöldpaprikás alap, a szaftosság miatt. Kacsazsírt vagy libazsírt használjunk, amin a burgonyát átpirítjuk, kinek mennyire jó a pirítás ideje. Finom házi savanyúsággal is, de nagyon finom barackbefőttel. Kínáljunk hozzá finom bort, esetleg ásványvizet, házi szörpöt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az egyik ünnepi ebédünk volt. Minden íz összeillik, nagyon finom ebéd volt, mindenkinek ízlett. :-O Máskor más alkalommal, nem csak a karácsonyi ünnepek alatt, elkészíthető ez a finom étel. Hidegen is felszeletelve, salátával tálalható a töltött csirkemellfilé. Nagyon laktató étel!