r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-sonkás csirkemell baconben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Aszalt szilvás-sonkás csirkemell baconben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 842 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 5897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2278.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 842 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    515.3 g

Zsír

  • Összesen
    288.4 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15952.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    2130 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    824 mg
  • Foszfor
    5786 mg
  • Nátrium
    6687 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    4092.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    175 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    290 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 5897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemelleket szép szeletekre vágjuk annyi felé, ahány személyre készül az étel (ha nagyon vastag, akkor kicsit átütögetjük, de ne legyen vékony). Sózzuk és borsozzuk a mell szeleteket, mindkét oldalát.
  2. Minden szeletre teszünk 1 szelet csirkemell sonkát (ha nagyobb, akkor kettőt is lehet) a közepére, és erre egy szelet lapkasajtot, erre 2 db aszalt szilvát egymás mellé, szorosan feltekerjük, 2 szelet baconnel jó szorosan körbetekerjük.
  3. Jénaiba teszünk zöldpaprikát felkarikázva, vöröshagymát felkockázva, fokhagymát áttörve, erre tesszük a baconbe tekert húsokat egymás mellé, ha több van, a tetejére is tehetünk.
  4. A legtetejére rakjuk a zsályás-olívaolajos kockákat, a jénai tetejével lefedjük.
  5. Előmelegített sütőbe téve kb. 160 fokon kb. 50-60 percig sütjük-pároljuk (tartsuk jó melegen tálalásig).
  6. A burgonyát hámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük (kb. 25 perc alatt ), leszűrjük.
  7. Teszünk egy nagy serpenyőbe kacsazsírt, erre tesszük a burgonyát, és a kacsazsíron -megkeverve-, kissé átpirítjuk, keverés miatt a burgonya tört burgonyává válik és pirulttá (ki mennyire szeretné pirítani).
  8. Tálaljuk savanyúsággal, befőttel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5275
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Ajánló

A csirkemell szeleteket ne verjük ki teljesen vékonyra, mert meg tud puhulni a jénaiban, zárt cserépedényben a készítés során. A csirkemell szeletek mennyisége annyi, hogy személyenként két feltekert hús jusson, vagy ha gyerek van, kisebb szeletet is készíthetünk, vagy ha valaki jobb étvágyú, többet vehessen. Nem mindegyik szelet lesz nagy, lesznek közepesen nagy szeletek is a csirkemell szeletelése során. Aki gondolja, a szeleteket előtte pár órával áztassa be tejbe, de anélkül is puha és ízletes lesz. Ementál, vagy más szeletes, erősebb ízű sajtot használjunk az íze miatt. Feltétlenül kimérve vehető aszalt szilvát vásároljunk: mert nagyobb, édesebb, puhább, mint az előre csomagolt. Aki teheti, vásároljon pancettát, de nagyon finom a baconnal is. Finom és kell is a jénaiba a hagymás zöldpaprikás alap, a szaftosság miatt. Kacsazsírt vagy libazsírt használjunk, amin a burgonyát átpirítjuk, kinek mennyire jó a pirítás ideje. Finom házi savanyúsággal is, de nagyon finom barackbefőttel. Kínáljunk hozzá finom bort, esetleg ásványvizet, házi szörpöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás-sonkás csirkemell baconben
Éva-Anyóca 350 recept

Az egyik ünnepi ebédünk volt. Minden íz összeillik, nagyon finom ebéd volt, mindenkinek ízlett. :-O Máskor más alkalommal, nem csak a karácsonyi ünnepek alatt, elkészíthető ez a finom étel. Hidegen is felszeletelve, salátával tálalható a töltött csirkemellfilé. Nagyon laktató étel!

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...