r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-narancsos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Aszalt szilvás-narancsos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4489.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1095 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.7 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    324 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 4586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 420 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát apróra vágjuk. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, a narancs levét és héját, kb. 15 dkg lisztet a sütőporral, majd a maradék lisztet apránként és az aszalt szilvát hozzáadva tésztát gyúrunk.
  2. Kisebb gombócokat formálunk, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokon kb. 15-20 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 566
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Karácsonyra készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...