r
Nosalty Logó

Aszaltszilvás-mogyorós tallérok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Judit69
Aszaltszilvás-mogyorós tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 4500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    258.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    1676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.3 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1351 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 4500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  2. A tésztából 3 dkg-os golyókat formálunk, tenyerünkkel kissé ellapítjuk, és karalábévájó hátoldalával mélyedéseket készítünk a közepébe.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és mindegyik tallér közepébe 1-1 púpozott teáskanálnyi tölteléket helyezünk.
  4. Előmelegített 180 °C-on kb 15-20 perc alatt megsütjük.
  5. A kihűlt tallérokat az olvasztott csokoládéval becsíkozzuk. Majd ha a csoki megszilárdult, porcukorba megforgatjuk.

Töltelékhez

  1. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, összekeverjük a szilvalekvárral és a darált mogyoróval. Ha száraz lenne, adjunk még hozzá lekvárt.

Bevonáshoz

  1. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a forró tejet, és fényesre keverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 3491
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszaltszilvás-mogyorós tallérok
Judit69 194 recept

Gyerekjáték az elkészítése, nálunk karácsonykor a sütis dobozból nem hiányozhat.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...