r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-csokis bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt szilvás-csokis bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 6137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    285.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3028.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    1453 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    775.5 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    1973 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 6137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk a szokásos módon.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A borba belekeverjük a mézet, és ebben a mézes borban az aszalt gyümölcsöt 5 percig főzzük. Lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
  3. A csokoládét lereszeljük.
  4. A megkelt tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk.
  5. A tésztára rászórjuk a cukor felét, a csokoládé felét, majd a szilva felét szépen sorba rakjuk rajta.
  6. Feltekerve még 10-20 percig kelni hagyjuk, majd tojással lekenve sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10843
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony közeledtével készültem valami "karácsonyosat", de mégsem unalamasat sütni. Egy magazinból vettem az ötletet, majd egy szombat este (8-kor) megszületett a prototípus, és majdnem el is fogyott még melegen. És mivel a mákos és diós bejgli nálunk senkit nem érdekel, így karácsonykor is készítettem ebből a finomságból.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...