r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-sajtos gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Aszalt paradicsomos-sajtos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13771 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 569 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6289.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    4054 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    2949 micro
Összesen 1710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3472 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot, póréhagymát és sonkát felaprítjuk.
  2. A paradicsomról leszedett olajban megpirítjuk a póréhagymát, majd pár perc múlva mehet rá a sonka, és kicsit később, mikor a sonka megpirult, rászórjuk az aszalt paradicsomot.
  3. Fűszerezzük, felöntjük főzőtejszínnel. Emellett párhuzamosan felteszünk sós, meleg vizet forrni, majd a forrásban lévő vízben 3 perc alatt megfőzzük a gnocchikat.
  4. Az edényből a sűrűsödő tejszínes raguba merjük a pufók kis tésztacsodákat, majd együtt még átpirítjuk őket, hogy a levét kicsit beigya a tészta.
  5. Reszelt parmezánnal tálaljuk, és bár a képen nem látszik, nagyon ínycsiklandó volt az étel, és nemkülönben finom is.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6759
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég vettem egy üveg aszalt paradicsomot (az árára inkább nem térnék ki, horribilis árakon osztogatják a jónépnek), és kezdeni akartam vele valamit. Agyaltam, mit is lehetne belőle készíteni, és eszembe jutott, hogy egy éve kb. rendeltem egy helyről csirkés-aszalt paradicsomos gnocchit. Mivel nem akartam "annyira" húsos ételt enni, a csirkét lecseréltem pulykasonkára, és egy pilot projekt keretein belül péntek este megfőztem egy adagot hármunknak. Barátnőm is részt vett ugyanis a kóstolón, és ez az étel is átment a szigorú zsűrin -másnap elkészíthettem ebédre. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...