r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-olajbogyós kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Aszalt paradicsomos-olajbogyós kenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

390
Kalória
15.8g
Fehérje
71.5g
Szénhidrátok
7.3g
Zsír
65.3g
Víz
4.9g
Koleszterin
10.9g
Rost
12.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

Összesen 3104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3098 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10738.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1150 mg
  • Foszfor
    3499 mg
  • Nátrium
    5211 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

Víz

  • Összesen
    522.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    2133 micro
Összesen 3104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1884 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, az élesztőt, és 7-8 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A kenyér hozzávalóit kenyérsütőgép üstjébe töltjük, és dagasztjuk, kelesztjük másfél óra alatt.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, átgyúrjuk, nyolc részre osztjuk.
  4. A tésztadarabokat kb. 30 x 8-10 cm-es téglalappá nyújtjuk, melynek közepére csíkokra vágott aszalt paradicsomot, olajbogyót, kapribogyót, fűszereket teszünk, a tésztát feltekerjük egy hengerré.
  5. A hengerekből négyet vízszintesen egymás mellé teszünk, és négyet függőlegesen beleszövünk a vízszintes szálakba.
  6. A tészta széleit maga alá hajtva sütőformába helyezzük, fél órát újra kelesztjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen.
  8. A kenyeret megkenjük tejjel.
  9. A sütőedényt lefedve (tető vagy alufólia) fél óráig sütjük, majd a tetőt levéve, a hőt 180 fokra mérsékelve, kb. még negyed órát sütjük, míg aranybarna lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Mostanában nagyon tetszik ez a szövött minta, így a belevalókat variálom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!