r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-olajbogyós kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Aszalt paradicsomos-olajbogyós kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

Összesen 3104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3098 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10738.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1150 mg
  • Foszfor
    3499 mg
  • Nátrium
    5211 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    2133 micro
Összesen 3104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1884 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, az élesztőt, és 7-8 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A kenyér hozzávalóit kenyérsütőgép üstjébe töltjük, és dagasztjuk, kelesztjük másfél óra alatt.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, átgyúrjuk, nyolc részre osztjuk.
  4. A tésztadarabokat kb. 30 x 8-10 cm-es téglalappá nyújtjuk, melynek közepére csíkokra vágott aszalt paradicsomot, olajbogyót, kapribogyót, fűszereket teszünk, a tésztát feltekerjük egy hengerré.
  5. A hengerekből négyet vízszintesen egymás mellé teszünk, és négyet függőlegesen beleszövünk a vízszintes szálakba.
  6. A tészta széleit maga alá hajtva sütőformába helyezzük, fél órát újra kelesztjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen.
  8. A kenyeret megkenjük tejjel.
  9. A sütőedényt lefedve (tető vagy alufólia) fél óráig sütjük, majd a tetőt levéve, a hőt 180 fokra mérsékelve, kb. még negyed órát sütjük, míg aranybarna lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1984
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos-olajbogyós kenyér
Évi néni 1830 recept

Mostanában nagyon tetszik ez a szövött minta, így a belevalókat variálom.

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...