r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-gombás csirke tésztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Aszalt paradicsomos-gombás csirke tésztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Ragu

653
Kalória
35.8g
Fehérje
60.2g
Szénhidrátok
31.8g
Zsír
141.8g
Víz
99.8g
Koleszterin
9.6g
Rost
16.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 653 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 2606 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    14459 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 653 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3579.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    567.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    57837 micro
  • Lut-zea
    2330 micro
Összesen 2606 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4526 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az írós kovász elkészítése: azonos mennyiségű írót és teljes kiőrlésű tönkölylisztet egy üvegben összekeverünk, kilyuggatott folpackkal letakarva 3 napig langyos helyen érlelünk.
  2. A tésztához valókat késes aprítóban összegyúrjuk, folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, papardelle formára vágjuk.
  4. Sós, lobogó vízben 2 perc alatt megfőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük, egy kanál szarvasgombás olívaolajjal összekeverjük.
  5. A raguhoz a hagymát felkockázzuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra felvágott csirkemell filét, amit sózunk, borsozunk, fehéredésig pirítunk.
  6. Közben a gombát ecsettel letisztítjuk, 3-4 mm-es szeletekre vágjuk, és a raguhoz adjuk. Erős tűzön 2-3 percig pirítjuk a kakukkfű levélkék hozzáadásával.
  7. Hozzákeverjük a mascarponét, és azollóval csíkokra szabott, aszalt-olajban eltettparadicsomot, és összeforraljuk.
  8. A tészta tetejére halmozzuk a ragut, így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Főzés módja: vadkovászos

Volt itthon egy kevéske ebből a tésztából, mert ugyan elkészítettem, de nem volt alkalmam megkóstolni. Újabban igyekszem a tészta ízesítésével kiemelni a ragumat. Jó dolog, mert sokféle tésztát készítek el, amit gyakorlatilag elég lenne egy kevéske olajjal elfogyasztani.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű bundás alma

Ne mondja senki, hogy nem süthetjük ki olajban az almát! Mártsuk a gyümölcsszeleteket lágy palacsintatésztába és már csobbanhatnak is a zsiradékban. Miután aranybarnára sültek, már ...

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!