r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-bulguros töltött cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NovakAndi
Aszalt paradicsomos-bulguros töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5164 micro
  • Lut-zea
    4181 micro
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4640.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1170.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    16724 micro
Összesen 1944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1265 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd az olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  2. Eközben a cukkinit kivájjuk, ha nem túl magvas a belseje, azt is apró darabokra vágjuk, majd a hagymához adjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd ízesítjük az ételízesítővel.
  4. Hozzátesszük a darált húst, és azzal együtt is pirítjuk, míg a hús meg nem sül.
  5. Eközben vizet forralunk, a bulgurt kb 10 perc alatt megfőzzük.
  6. A hagymás-cukkinis húsba belekeverjük az összevágott aszalt paradicsomot, majd a frissen szedett, apróra vágott kakukkfüvet.
  7. A megfőtt bulgurt a húsos masszához keverjük, ízesítjük a tejföllel.
  8. A kivájt cukkinikat sütőpapíros tepsibe helyezzük, megtöltjük a bulguros-húsos keverékkel, majd a tetejére ráreszeljük a sajtot.
  9. 150 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük (figyelem, hogy kellően puha legyen a cukkini, és a teteje is megpiruljon).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10259
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 13.

Ajánló

Én most fokhagymás, petrezselymes tejföllel kínáltam, de szerintem tzatzikivel is nagyon finom lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos-bulguros töltött cukkini
NovakAndi 48 recept

Kaptunk az anyósomtól pár cukkinit, és mivel a hétvégén nagyon sokat és nehezeket ettünk, úgy döntöttünk, amíg a gyerekek nyaralnak a nagyiknál, mi próbálunk kissé lightosabban enni, ledolgozandó az otthon összeszedett kalóriákat. A cukkinit így egészségesebb alapanyagú töltelékkel töltöttem meg, és készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...