Aranygaluska-torta
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.1 g
Zsír
-
Összesen 242.7 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 597 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3721.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 298 mg
-
Kálcium 738 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 505 mg
-
Foszfor 1804 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 817 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 206.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 909 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 636 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 893 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 640 micro
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Elővesszük a kenyérsütőt :-)
- Beletesszük ebben a sorrendben a hozzávalókat: 3 dl tej, 6 dkg vaj, 2 tojás, a megadott élesztő fele, porcukor, liszt, só és az élesztő másik fele.
- Beprogramozzuk a dagasztás/kelesztés programot (1óra 50 perc) és elindítjuk.
- Közben a diót ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot és összekeverjük. Olvasztunk fel vajat vagy margarint, és kivajazzuk a tortaformát vele. Egy picit berakjuk a hűtőbe, és kivéve lisztezzük meg.
- Ha lejárt a program, a maradék felolvasztott vajat elővesszük, és egy evőkanállal elkezdjük kiszaggatni a tésztát, mindig vajas kanállal körberakjuk a formát. Majd megszórjuk jó bőven a cukros dióval (ha úgy látjuk, hogy jut még vaj, meg is locsolhatjuk), ezután másik irányba szaggatjuk bele a tésztát, a maradék vajjal meglocsoljuk és rászórjuk a maradék cukros diót.
- Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 40-45 percig sütjük, de érdemes hústűvel próbát tenni ha úgy látjuk, hogy hamar sül.
- Ha kész, még melegen levesszük a tortaforma oldalát, és így hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6722
- Feltöltés dátuma: 2012. július 16.
Ajánló
Ja, az árnál úgy írtam be, hogy én diópótlót vettem, mert a dió sajnos nagyon drága. Közben kaptam a nagymamámtól egy kis igazi diót, így összekevertem a kellő mennyiséget.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sógornőm mindig panaszkodott arra, hogy úgy enne már egy kis aranygaluskát, és Ő nem tudja megcsinálni, mert a sütője éget, aki meg megígérte neki már fél éve, még mindig nem sütötte meg. Na mondom, elő a könyvekkel és itt is szétnéztem, de mindenki pogácsaszaggatóval csinálta amit láttam, és a szakácskönyv is így írta. De emlékeztem, hogy az édesanyám nem így csinálta. Gyorsan is akartam, más dolgom is volt, így gondolkodtam: ha a fánk tésztát lehet a kenyérsütőgépben csinálni, ezt miért ne? Átvariáltam a recepteket amiket láttam, és így jött ki ez az eredmény. Nagyon finom lett. Pedig most csináltam először, így gondoltam megosztom veletek is.